četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Vesti / Opština u poseti vrtiću
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opština u poseti vrtiću

 

Predškolska ustanova „Jelica Obradović“ obeležila je danas Dan osnivanja. Ova ustanova počela je sa radom 1966. godine sa šezdesetak dece u montažnim objektima, a danas Ustanova ima pet vrtića i 16 predškolskih grupa u kojima boravi preko 1300 dece.

Zaposleni i dece danas su usgostili predstavnike gradskog Sekreatarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, gradske opštine Mladenovac kao i kolege iz ostalih beogradskih vrtića i mladenovačkih obrazovnih ustanova.

Direktorka Jovana Ilić, zahvalila se svima koji na različite načine pomažu rad ove ustanove. Ona je posebnu zahvalnost izrazila svima koji su doprineli da se deca koja su ovde i koje će tek biti ovde osećaju lepo i da se sa nežnošću sećaju dana koje su proveli sa u vrtićima Predškolske ustanove „Jelica Obradović“.

Predškolska ustanova u Mladenovcu osnovana je 1. 1. 1966. godine. Tada je prema postojećim podacima rad sa decom uzrasta od 3 do 7 godina organizovan u montažnim objektima kapaciteta 60 dece. Ustanova je svoju delatnost obavljala samostalno, od osnivanja, do 1969. godine, kada je pripojena Centru za socijalni rad. U sastavu Centra nalazila se do 1978. godine, a zatim je ponovo izdvojena u samostalnu ustanovu, a od 1978. godine pa sve do danas, Predškolska ustanova „Jelica Obradović“ svoju delatnost obavlja samostalno.

altDanas se u sastavu Ustanove nalazi pet objekata i 16 pripremnih četvoročasovnih predškolskih grupa, tzv. „male škole“, u kojima boravi više od 1300 dece. Pod upravom Predškolske ustanove nalazi se i 16 pripremnih grupa predškolske dece u 16 seoskih mesnih zajednica i njihov rad je organizovan u prostorijama osnovnih škola.

Rad pripremnih grupa organizovan je u Jagnjilu, Rabrovcu, Velikoj Ivanči, Markovcu, Pružatovcu, Međulužju, Koraćici, Velikoj Krsni, Šepšinu, Senaji, Vlaškoj, Granicama, Selu Mladenovcu, Duboni, Ameriću i Rajkovcu. Ustanova ima 12,5 jaslenih grupa, 24 vrtićke grupe, 10,5 predškolskih grupa i 22 pripremnu četvoročasovnu predškolsku grupu. Programske zadatke realizuje 183 zaposlenih. Pored objekata za boravak dece, Predškolska ustanova „Jelica Obradović“ ima i centralnu kuhinju koja je izgrađena u skladu sa standardima i normativima i u kojoj se vrši priprema hrane i distribucija u ostalih pet kuhinja vrtića.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *