petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Kompletna turistička ponuda na Avali

Kompletna turistička ponuda na Avali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je kompleks Avalskog tornja u društvu predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića i ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića. Mali se tom prilikom uverio u kvalitet sadržaja koji su prvi put od izgradnje tornja kompletirali turističku ponudu.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Momčilo Čulić, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, kao i direktor JP „Emisiona tehnika“ Branko Gogić.

Gradonačelnik je istakao da je Avalski toranj odmah po izgradnji 1965. godine postao simbil Beograda, ali i da su nedostajali prateći sadržaji. Do sada ih nije bilo, naveo je Mali, ali to smo uspeli da promenimo pa sada ovde imamo dva sportska terena, igraonicu za decu i teretanu na otvorenom, odnosno sve ono što ljude može da podstakne da dođu i provedu ovde izvesno vreme.

– To je deo naše strategije, da privučemo što veći broj turista, ali i da povećamo broj atrakcija u Beogradu. Zahvaljujem ministru Ljajiću na odličnoj saradnji i ovo je primer kako zajedno sa Vladom Repiblike Srbije možemo da menjamo neke stvari – rekao je gradonačelnik.

Mali je naglasio da Grad Beograd može da se pohvali rekordnim brojem turista u prva četiri meseca ove godine, pošto je broj noćenja povećan za 33 odsto u odnosu na prošlu godinu.

– To su jako dobri rezultati, pošto je i prošla godina bila rekordna. Nastavićemo da sprovodimo aktivnosti, poput što većeg broja manifestacija, koje privlače turiste. Sređuje se Skadarlija, fontana na Slaviji je puštena u rad, a radićemo na tome da budu uređeni Trg Republike, Bezistan, kao i podzemni prolazi na Terazijama. Sve to sledi u drugoj polovini ove godine i početkom naredne. Beograd se menja, postaje lepši i funkcionalniji – istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, turizam je veoma važna grana privrede i više od 50.000 sugrađana na taj način zarađuje za život.

– Turizam je šansa koju ne smemo da propustimo. Radove na Avali sam obilazio dva puta pre završetka i mogu da kažem da je ovaj prostor sada neuporedivo kvalitetnije uređen i potpun kada je ponuda u pitanju. Po reakciji ljudi koje ovde možemo da vidimo, znamo da smo uradili pravu stvar – zaključio je Mali.

Ministar Ljajić je rekao da mu je drago što će prisustvovati prezentaciji uspešno završenog projekta.

– Ne samo da želimo da ovo bude turistička atrakcija, želimo da ovo bude i najveće beogradsko izletište i da što veći broj ekskurzija sa teritorije Srbije posećuje ovu lokaciju. Ministarstvo je u protekle dve godine za radove na Avalskom tornju obezbedilo 47 miliona dinara, Grad je obezbedio ozelenjavanje i infrastrukturu pratećih sadržaja, dok je JP „Emisiona tehnika“ pomogla sopstvenim sredstvima – rekao je Ljajić.

 

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *