četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Zalbe za mesto u vrticima do 21. juna

Zalbe za mesto u vrticima do 21. juna

 

Svi roditelji čija su deca ispod crte nakon ovogodišnjeg konkursa za mesto u beogradskim vrtićima imaju pravo da podnesu žalbu predškolskim ustanovama do 21. juna, izjavio je danas v. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Savet roditeljima je da to urade, a sekretarijat će razmatrati i povećanje broja mesta u vrtićima do 20 odsto, ali na način da to ne ugrožava kvalitetan boravak dece u vrtićima – rekao je Gak gostujući na TV Pink.

On je poručio i da će, osim projekta „Mreže škola”, koji će otvoriti još prostora za prijem dece, Grad Beograd praviti planove i za izgradnju novih vrtića.

– Danas je grad finansijski stabilan i budžet to može da podrži – rekao je Gak i dodao da se na tome intenzivno radi budući da je pre svega potrebno rešiti imovinsko-pravne probleme na lokacijama gde je gradnja moguća.

Gak je pohvalio i saradnju Grada Beograda sa privatnim predškolskim ustanovama, imajući u vidu da je na ovaj način grad pomogao roditeljima više od 9.500 dece refundiranjem dela troškova boravka u ovim vrtićima.

Izvor. Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *