četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Oplenačka vina stigla do Kine

Oplenačka vina stigla do Kine

 

Vinarija PIK „Oplenac“ iz Topole počela je sa izvozom vina u Kinu. Isporuka vina od 56.000 boca krenula je put Kine u subotu, 17. juna. Ovaj poslovni aranžman bio i povod posete Topoli ambasadora NR Kine Li Mančanga sa saradnicima. NJegova ekselencija Mančang i predsednik opštine Dragan Živanović boravili su u subotu u ovoj renomiranoj vinariji odakle su sa rukovodstvom vinarije ispratili šlepere pune vina.
Tim povodom predsednik opštine Živanović je rekao da izvozni posao sa Kinom predstavlja poseban izazov. On se nada da će pored izuzetno kvalitetnog vina na tržište najmnogoljudnije zemlje sveta krenuti i mnogi drugi naši proizvodi.
-Nadam se da će napori naših vinara odškrinuti vrata i za druge srpske proizvode da dođu na kinesko tržište. To je probirljivo tržište koje insistira na kvalitetu koji mi moramo ispoštovati. Pored toga naša poslovna šansa je i turizam. Topola kineskim turistima ima šta da ponudi. Pored istorijskog nasleđa, naši prijatelji iz Kine sve češće ističu i prelepu prirodu kakvu ovaj deo Srbije može da ponudi – rekao je Živanović.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *