subota , 20 априла 2024
Početna / Sport / Košarka / Evropsko prvenstvo za košarkašice u Beogradu

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Beogradu

 

Međunarodna košarkaška federacija FIBA, dodelila je Republici Srbiji, organizaciju Evropskog  prvenstva za košarkašice 2019. godine. Evropsko prvenstvo će biti održano u junu 2019. godine, završnica šampionata će biti održana u Beogradu, a u Nišu i Zrenjaninu će igrati dve grupe. Domaćin preostale dve grupe biće Letonija.

– Ovo je još jedna potvrda da je Beograd postao sportska prestonica ovog dela sveta. Pokazali smo se kao dobri organizatori velikih takmičenja i kao odlični domaćini, tako da verujem da će i ovog puta sve biti na najvišem nivou. Spremno ćemo dočekati navijače iz cele Evrope i još jednom poslati najlepšu sliku u svet – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je istakao da je važno da imamo kontinuitet sportskih dešavanja u Beogradu i podsetio da je srpska prestonica u prethodnom periodu bila domaćin Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, Evropskog prvenstva u vaterpolu i Evropskog prvenstva u futsalu, kao i da će Fajnal for Evrolige biti održan sledeće godine u glavnom gradu Srbije.

Predsednik KSS Predrag Danilović bio je zadovoljan odlukom Borda FIBA.

– Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su prethodnih godina radili u Košarkaškom savezu Srbije. Posebno se zahvaljujem i odajem priznanje za rad ljudima koji su zajedno sa mnom pripremili ovu prezentaciju, takođe i Zoranu Radoviću i Dejanu Bodirogi, funkcionerima FIBA, koji su bili veoma aktivni prethodnih meseci, Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta zajedno sa ministrom Vanjom Udovičićem, jer bez njihove velike pomoći i njihovih garancija ne bismo mogli ovo da uradimo. Veoma sam ponosan na naš Savez i našu zemlju. Imamo dovoljno vremena da sve uradimo kako treba i siguran sam da će Evropsko prvenstvo 2019. biti na visokom nivou – rekao je Danilović.

Promoter Evropskog prvenstva 2019. biće srpska košarkašica Nataša Kovačević. Srbiju je na prezentaciji i sastanku Borda FIBA u Pragu predstavljao predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a u delegaciji su se nalazili potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Magdalena Kokić.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *