petak , 26 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Festivalski mesec juli u Sopotu

Festivalski mesec juli u Sopotu

 

Mesec juli je za opštinu Sopot svečani, festivalski mesec, sa mnoštvom kulturnih dešavanja.

U ponedeljak, 3. jula 2017.godine sa početkom u 10 časova, povodom Dana opštine Sopot, biće održana svečana sednica Skupštine gradske opštine Sopot, na kojoj će biti dodeljene Zlatne plakete opštine najuspešnijim pravnim licima i pojedincima za postignute rezultate i dostignuća u različitim oblastima u protekloj godini.

Ove godine, od 4.-8. jula, na 46. Filmskom festivalu u Sopotu predstavljaju se najnovija domaća filmska ostvarenja iz prethodne godine.

Na festivalu će biti prikazana 24 domaća igrana filma, 19 u konkurenciji za nagrade. Stručni žiri u sastavu: reditelj i predsednik AFUN-a Mirko Beoković, glumica Vesna Čipčić i reditelj Milan Todorović odlučivaće koji film će poneti Grand Prix za najbolju režiju, nagrade ,,Bata Živojinović“ za mušku i žensku ulogu ,kao i priznanje za najbolji film. Žiri publike daće svoj sud o najboljem filmu ovogodišnjeg festivala, a specijalno priznanje za doprinos filmskoj umetnosti pripašće glumici Oliveri Katarini.

U konkurenciji za nagrade SOFEST 2017. su filmovi: Zona Zamfirova II deo, Dnevnik mašinovođe, Vetar, Povratak, Ime:Dobrica, Prezime:Nepoznato, Kozje uši, Stado, Igla ispod praga, Ona je živa, Slepi putnik na brodu ludaka, Santa Maria della Salute, Afterparty, Naši očevi, majke i njihova deca, Sporazum, Jesen samuraja, Biser Bojane, Inkarnacija, Vojna akademija: Novi početak i Rekvijem za gospođu J.

Svečano otvaranje Filmskog festivala 46. SOFEST je 4. jula u 20,30 časova, a dodela nagrada i zatvaranje festivala 8. jula u 20 časova u Centru za kulturu Sopot.

Program Filmskog festivala možete preuzeti ovde.

U okviru manifestacije ,,Dani Milovana Vidakovića“, u petak, 7. jula , na Ivanjdan, kod manastira Tresije, sa početkom u 11 časova biće održan program ,,Pod lipama manastira Tresije“.

U programu će učestvovati glumica Olga Odalović i Ženski građanski hor iz Sopota. Biblioteka grada Beograda zajedno sa opštinama Sopot i Mladenovac predstaviće svoju izdavačku delatnost, i Centar za kulturu Sopot radove sa Likovne kolonije ,,Nemenikuće 2017“.

U sredu, 12. jula, sa početkom u 17,00 časova , ispred crkve u Nemenikuću, biće održana manifestacija ,,Petrovdan u Nemenikuću“.

Nakon jutarnje svete liturgije i rezanja slavskog kolača u 8 časova, u 17 časova u crkvi će biti održan pomen Milovanu Vidakoviću. U programu koji počinje u 17,30 časova nakon pozdravne reči direktora Biblioteke grada Beograda Jasmine Ninkov i predsednika gradske opštine Sopot Živorada Milosavljevića, učestvovaće : književnik Mihajlo Pantić, glumac Milan Caci Mihajlović, grupa Renesans, KUD ,,Šumadija“ iz Vlaške i KUD,,Veseli Kosmajci“ iz Sopota. Svoje radove predstaviće Likovna kolonija ,,Nemenikuće 2017“ .

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *