petak , 29 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Više od hiljadu pozitivno rešenih žalbi

Više od hiljadu pozitivno rešenih žalbi

 

Beogradske predškolske ustanove pozitivno su rešile 1.015 žalbi roditelja koji nisu uspeli da na konkursu upišu decu u vrtiće. Ovo nije konačna cifra. Biće još preinačenih odluka budući da u dve velike predškolske ustanove („11. april” na Novom Beogradu i „Dr Sima Milošević” u Zemunu) žalbeni postupak nije okončan, jer su ove ustanove tražile duži rok.

V. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je zadovoljan kako ovaj proces protiče jer je zajednički cilj i roditelja i ustanova i Gradske uprave što je moguće manja lista čekanja na upis u vrtiće.

– Pozvao sam sve ustanove da preispitaju svoje kapacitete i upišu više dece gde god je moguće, a da kvalitet boravka i bezbednost dece, koja nam je najvažnija, ne budu ugroženi. Drago mi je da bolja koordinacija i efikasnije uspostavljeni sistem već daju rezultate – istakao je Gak.

Najveći broj žalbi pozitivno su rešile predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj” na Voždovcu (274), „Čukarica” (195) i „Rakovica” (114). Predškolske ustanove u Zemunu i na Novom Beogradu razmatraće žalbe roditelja do 10, odnosno 20. jula, kada će biti objavljene i konačne rang-liste primljene dece.

Slavko Gak rekao je da će i u septembru biti sigurno još mesta za mališane budući da će se tokom leta roditelji koji su konkurisali na više mesta odlučivati za vrtiće, ali će biti završena i adaptacija nekoliko škola koje će svoja vrata otvoriti i za predškolsku decu. Takođe, zaključio je, ima još ustanova koje će tek zatražiti od Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu dodatnih 20 odsto povećanja kapaciteta i u susret će se izlaziti svuda gde je to moguće.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *