četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Nastavak podrške osobama sa invaliditetom

Nastavak podrške osobama sa invaliditetom

 

Grad Beograd obezbedio je sredstva za pružanje usluge personalne asistencije i u 2017/2018. godini i time potvrdio da nastavlja sa pružanjem podrške osobama sa invaliditetom, koja im olakšava samostalni život, izjavila je v. d. sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Na nivou Sekretarijata za socijalnu zaštitu zaključen je okvirni sporazum sa izabranim licenciranim pružaocem usluge personalne asistencije, Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije, iz Beograda.

Nataša Stanisavljević je 5. jula ove godine zaključila prvi pojedinačni ugovor o javnoj nabavci sa ovim udruženjem, koji će trajati do 8. maja 2018, a u skladu sa preostalim brojem sati definisanim okvirnim sporazumom, sekretarijat će sa pružaocem usluge zaključiti  naredni pojedinačni ugovor.

– Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije pružaće uslugu personalne asistencije u trajanju od oko 106.000 sati, za 50 korisnika, sa najmanje 50 angažovanih saradnika sa završenom osnovnom obukom po akreditovanom programu obuke za pružanje usluge personalne asistencije – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da je cilj ove usluge neophodna pomoć osobama sa invaliditetom u njihovim svakodnevnim aktivnostima, praktična pomoć i podrška u kretanju, održavanju lične higijene i zadovoljavanju osnovnih ličnih potreba, pomoć pri komunikaciji, socijalnim kontaktima i drugo, pružajući  im na taj način mogućnost izbora aktivnosti koje bi im inače bile nedostupne.

– Jedan od prioriteta socijalne politike Grada Beograda je kontinuirano unapređenje kvaliteta usluga koje pruža korisnicima, kao i odgovoran odnos prema svim socijalno ugroženim i marginalizovanim društvenim grupama kojima je podrška neophodna – naglasila je Nataša Stanisavljević.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *