petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Dame preuzimaju jake poslove

Dame preuzimaju jake poslove

 

U  JKP „Zelenilo – Beograd” pripadnice lepšeg pola ne rade samo tipično ženske poslove na održavanju javnih zelenih površina, poput sadnje cveća, okopavanja ruža i čišćenja zelenih površina, već su angažovane i na drugim zadacima za koje bismo, bez razmišljanja, rekli da su teški i predodređeni za njihove muške kolege.

Većina Beograđana se iznenadi kada ugleda ženu u uniformi „Zelenila” kako kosi travu, vozi traktor ili motornim makazama orezuje živu ogradu. U ovakvim poslovima, one stoje rame uz rame sa svojim kolegama, rušeći stereotipe o strogoj podeli poslova na muške i ženske.
Njihov veliki trud, izražena požrtvovanost i predanost sa kojom pristupaju svojim svakodnevnim poslovnim obavezama, koje neretko zahtevaju i dugotrajan fizički napor, za svaku su pohvalu, navodi se u saopštenju JKP „Zelenilo – Beograd”.

Kako se navodi, žene su uspešne u svim životnim ulogama, ali su i vredne radnice koje naš grad predano ulepšavaju zbog čega im se ovo gradsko komunalno preduzeće javno zahvaljuje.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *