sreda , 12 jun 2024
Početna / Vesti / Dame preuzimaju jake poslove

Dame preuzimaju jake poslove

 

U  JKP „Zelenilo – Beograd” pripadnice lepšeg pola ne rade samo tipično ženske poslove na održavanju javnih zelenih površina, poput sadnje cveća, okopavanja ruža i čišćenja zelenih površina, već su angažovane i na drugim zadacima za koje bismo, bez razmišljanja, rekli da su teški i predodređeni za njihove muške kolege.

Većina Beograđana se iznenadi kada ugleda ženu u uniformi „Zelenila” kako kosi travu, vozi traktor ili motornim makazama orezuje živu ogradu. U ovakvim poslovima, one stoje rame uz rame sa svojim kolegama, rušeći stereotipe o strogoj podeli poslova na muške i ženske.
Njihov veliki trud, izražena požrtvovanost i predanost sa kojom pristupaju svojim svakodnevnim poslovnim obavezama, koje neretko zahtevaju i dugotrajan fizički napor, za svaku su pohvalu, navodi se u saopštenju JKP „Zelenilo – Beograd”.

Kako se navodi, žene su uspešne u svim životnim ulogama, ali su i vredne radnice koje naš grad predano ulepšavaju zbog čega im se ovo gradsko komunalno preduzeće javno zahvaljuje.

Preporuka

Braća Mirčić i Sport Vižen velika podrška 27. Stritbola u Mladenovcu

Mladenovačko preduzeće Braća Mirič i prodavac sportske opreme, Sport Vižen doniraće na 27. Stritbolu u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *