petak , 19 jul 2024
Početna / Vesti / Kružni tokovi u Beogradu i kod Petra Drapšina

Kružni tokovi u Beogradu i kod Petra Drapšina

 

Sekretarijat za saobraćaj Beograda raspisao je tender za izradu Studije opravdanosti izgradnje kružnih tokova na postojeće 133 raskrsnice u Beogradu.

Kao kriterijumi za procenu gradnje kružnog toka na 133 gradske raskrsnice navode se povećanje protočnosti, povećanje nivoa bezbednosti i smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu, piše portal E-kapija

Rok za dostavljanje ponuda, navode, je 16. avgust, a za izradu studije 100 dana od potpisivanja ugovora.

Studija se, pišu, odnosi na neke velike raskrsnice, poput Terazija i Prizrenske ili Terazija i Trga Nikole Pašića, potom Vase Čarapića i Francuske, raskrsnice kod Vukovog spomenika, Pravnog fakulteta i Beograđanke (Kralja Milana i Kneza Miloša). Neke od tih raskrsnica deo su i buduce pešačke zone.

Kod postojećih raskrsnica na kojima je saobraćaj regulisan semaforom, često postoji dilema da li bi se izgradnjom kružnog toka podigao nivo bezbednosti saobraćaja, povećao kvalitet protoka saobraćaja i smanjili negativni uticaji na životnu sredinu, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Kako InfoM nezvanično saznaje, u planu je i izgradnja kružnog toka kod hotela Petar Drapšin. Ovaj kružni tok bi umnogome rasteretio pritisak na ovu raskrsnicu i rešio postojeći vikend zastoj na ovom semaforu.

Preporuka

Finale turnira u Stojniku, slavlje ekipe iz Topole

Ekipa Kafana litar jedan je pobednik turnira u malom fudbalu u Stojniku, koja je u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *