ponedeljak , 15 jul 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Pozitivno rešeno 1.841 žalba

Pozitivno rešeno 1.841 žalba

 

Beogradske predškolske ustanove pozitivno su rešile 1.841 žalbu roditelja koji nisu dobili mesto u državnim vrtićima na konkursu. Ovo je, nakon završetka žalbenog postupka i u ustanovi „11. april” na Novom Beogradu, konačna cifra odobrenih primedbi nakon čega će započeti i upis dece u beogradske vrtiće.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je ovo rezultat napora svih uključenih u sistem predškolskih ustanova u Beogradu, te da je zadovoljan što su direktori reagovali na njegov apel da se preispitaju kapaciteti svih vrtića kako bi se roditeljima izašlo u susret.

– Najvažnija mi je bezbednost dece i gde god smo utvrdili da je moguće, proširili smo kapacitete. Nastavljamo dalje, ali uz maksimalnu odgovornost prema poslu kojim se bavimo – poručio je Gak.

On je istakao da će u septembru biti sigurno još mesta za mališane budući da će se tokom leta roditelji koji su konkurisali na više mesta odlučivati za vrtiće, ali će biti završena i adaptacija nekoliko škola koje će svoja vrata otvoriti i za predškolsku decu.

Kako ističe, i saradnja sa privatnim vrtićima dala je odlične rezultate. Nakon ovogodišnjeg konkursa, beogradske predškolske ustanove su izdale više od 2.000 odbijenica sa kojima roditelji mogu da konkurišu u privatne vrtiće za koje grad refundira do 80 odsto troškova od ekonomske cene boravka dece.

– To je bio način da se pomogne roditeljima koji su ostali bez mesta u državnim vrtićima i sa ovom praksom ćemo nastaviti dok god ima potrebe – zaključio je Gak.

Ove radne godine Grad Beograd će refundirati deo troškova boravka za oko 3.000 mališana. Ukupno, subvencioniše se boravak 9.941 deteta u 167 privatnih predškolskih ustanova koje su u sistemu grada za subvencije.
 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Turnir u Velikoj Ivanči, prijavljivanje do petka

Prijavljivanje ekipa za turnir u malom fudbalu u Velikoj Ivanči, koji se igra 10 put, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *