četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Svlačionica gotova na redu tribine

Svlačionica gotova na redu tribine

 

Prostor nekadašnje kotlarnice u sportskoj dvorani Osnovne škole “Karađorđe” dobio je novu namenu. Umesto kotlarnice koja nije bila u funkciji više godina izgrađena je potpuno nova svlačionica. Svlačionicu će prevashodno koristiti sudije i službena lica prilikom organizovanja sportskih događaja. Vrednost radova i tehničkog prijema iznosi 750.000 dinara. Sredstva za izradu svlačionice izdvojena su budžetom Opštine Topola.

Izrada svlačionica predstavlja samo uvod u realizaciju projekta mnogo širih razmera. Celokupnim projektom je predviđena dogradnja tribina sa pratećim prostorijama, koje su ovom objektu nedostajale još od trenutka njegove izgradnje. Za izradu tribina potrebno je nešto više od 20 miliona dinara. Radove će finansirati Opština Topola i Ministarstvo omladine i sporta putem konkursa “Završi započeto” koji je predat resornom ministarstvu. Pet redova tribina će se izgraditi duž cele sale u dužini od 45 metara.

Predviđen je i prostor za ulazak osoba sa invaliditetom. Celokupan kapacitet će iznositi oko 400 mesta.
Ako bi se govorilo o značaju proširenja sale, moglo bi se reći da će to biti objekat u kome su stvoreni uslovi za organizaciju sportskih događaja za klubove koji se takmiče na višem nivou republičkih takmičenja. Opština i sama škola dobiće prostor za održavanje manifestacija mnogo šireg karaktera. U tome i leži razlog potrebe tribina na ovom objektu. Na ovaj način pružiće se mogućnost mnogo širem auditorijumu da prisustvuje sportskim događajima, bodri svoje ljubimce ili prisustvuje događajima različitog sadržaja.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *