utorak , 16 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Sopot i OFK Beograd otvaraju sezonu

Sopot i OFK Beograd otvaraju sezonu

Određeni takmičarski brojevi za prvenstvenu sezonu 2017/2018 u Srpskoj ligi – grupa “Beograd” i Zonskoj ligi Beograda

U PRES CENTRU FSB žrebom su određeni takmičarski brojevi za prvenstvenu sezonu 2017/2018 u Srpskoj ligi – grupa “Beograd” i Zonskoj ligi Beograda. Odziv klubova u ova dva takmičarska ranga FSB bio je izuzetan, što znači da su svi ozbiljno shvatili učešće u takmičenju koje predstoji.

Konferencijom srpskoligaša predsedavao je komesar za takmičenje tog ranga Velibor Novović, a žrebu su prisustvovali i komesar za suđenje Dušan Đukelić i predsednik Organizacije fudbalskih sudija FS Beograda Dejan Nedić koji je pozdravio prisutne predstavnike klubova i naglasio da će naredne sezone na terenima Srpske lige – grupa “Beograd” suditi najperspektivniji beogradski arbitri.

Klubovi su dobili sledeće takmičarske brojeve:

1 OFK Beograd, 2 GSP Polet-Dorćol, 3 Kolubara, 4 Grafičar, 5 Lokomotiva, 6 Jedinstvo (Surčin), 7 Prva iskra (Barič), 8 B A S K, 9 B S K (Borča), 10 Žarkovo, 11 Stepojevac Vaga, 12 B S K 1925 (Batajnica), 13 Radnički (Novi Beograd), 14 I M T, 15 Radnički (Obrenovac) i 16 Sopot.

Posle srpskoligaških klubova u sali su se našli takmičarski organ i predstavnici klubova Zonske lige Beograda. Sastanak je vodio komesar za takmičenje Marko Osmajlić, a prisustvovali su i njegovi saradnici Zoran Marinković (komesar za suđenje) i Aleksandar Simić (komesar za disciplinu). I ovaj skup pozdravio je Dejan Nedić ispred sudijske organizacije FSB.

Sastanku je prisustvovao i Radenko Stevović iz komisije FSB za kup i baraž utakmice. Naime, pošto je uoči početka sezone u Zonskoj ligi Beograda upražnjeno jedno mesto, to su kandidati da ga popune fudbalski klubovi Avala 1939 iz Belog Potoka i Napredak iz Medoševca koji će u kvalifikacionoj utakmici zakazanoj za subotu 12. avgust 2017. godine u 17:30 časova u FC FSB na Adi Ciganliji odlučiti ko će biti šesnaesti klub  u ovom takmičarskom rangu. Trebalo je ovom prilikom odrediti nominalnog domaćina tog duela, pa je Radenko Stevović posle žreba ozvaničio da će domaćin biti klub iz Belog Potoka.

Zatim se pristupilo izvlačenju takmičarskih brojeva koji su sledeći:

1 TEK Sloga (Veliki Crljeni), 2 Torlak (Kumodraž), 3 Srem (Jakovo), 4 Hajduk, 5 Milutinac, 6 Crvena zvezda (Mali Mokri Lug), 7 pobednik Avala 1939 – Napredak (Medoševac), 8 Brodarac, 9 Zvezdara, 10 Leštane, 11 Borac (Lazarevac), 12 Turbina (Vreoci), 13 Sremčica, 14 Budućnost (Zvečka), 15 Balkan Mirijevo i 16 Rakovica.

Na obe konferencije posle izvlačenja takmičarskih brojeva komesari su predstavnike klubova podsetili na najvažnije detalje u vezi sa organizacijom utakmica, obavezama i disciplinskim merama, a pružene su im i informacije u vezi sa licenciranjem trenera.

Preporuka

Torta za 13 rodjendan TCM-a

Danas su u Tržnom Centru u Mladenovcu obeležili 13 godina uspešnog poslovanja. Osim štulaša i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *