četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Privreda / Grad Beograd raspisao konkurs za preduzetništvo
Milinko Veličković Gradski sekretar za privredu

Grad Beograd raspisao konkurs za preduzetništvo

Sekretarijat za privredu je danas, raspisao Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništvu u 2017. Godini, a ukupno izdvojena sredstva za ovu namenu iznose deset miliona dinara.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića predmet Javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava  odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

– Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda. Opredeljena sredstva namenjena su za unapređenje proizvodnje i proširenje kapaciteta privrednih subjekata, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodno orjentisanih i drugih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta – istakao je Veličković dodajući da Grad na ovaj način nastavlja da promiviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje u gradu.

On je podsetio da se ovaj program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje grada Beograda za 2017. godinu, kroz direktnu podršku mikro, malim i srednjim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs je otvoren do 25.08.2017. godine, a tekst konkursa sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu grada Beograda www.beograd.rs  (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *