četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Vesti / Krenula pomoć porodiljama Mladenovac daje 2o.ooo

Krenula pomoć porodiljama Mladenovac daje 2o.ooo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas jendokratnu novčanu pomoć prvoj porodilji koja je podnela zahtev za tu vrstu pomoći nakon stupanja na snagu Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja.

Siniša Mali čestitao je porodici Smiljanić na prinovi, kao i na tome što je mama male Dunje prva porodilja koja je dobila jednokratnu pomoć Grada Beograda u iznosu od 10.000 dinara.

– Ovu vrstu pomoći od 8. jula ove godine dajemo svakoj porodilji na teritoriji grada Beograda. Ovo je primer odgovorne socijalne politike jer želimo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. U ovom trenutku za nas su to mladi roditelji, a cilj nam je povećanje nataliteta i broja beba u našem gradu. Odluka nije bila jednostavna i čim smo pronašli prostor u budžetu, izdvojili smo ga za ovu namenu – istakao je gradonačelnik i dodao da je do danas podnet 141 zahtev za ovu vrstu pomoći.

Siniša Mali pozvao je porodilje da se prijave u Gradkoj upravi kako bi dobile ovu pomoć jer, kako je naveo, novca u budžetu ima, a ovo je način da pomognemo i ohrabrimo roditelje i za sledeće dete.

Prema njegovim rečima, svaka porodilja iz socijalno ugroženih kategorija ima pravo na 25.000 dinara, ali i na ovu vrstu pomoći od 10.000 dinara.

Gradonačelnik je zahvalio Sekretarijatu za socijlanu zaštitu i sekretarki Nataši Stanisavljević na uspešno obavljenom poslu i poželeo da iz godine u godinu izdvajaju sve više novca za tu namenu.

Marija Smiljanić zahvalila je gradonačelniku i Gradu Beogradu na jednokratnoj pomoći i izrazila zadovoljstvo što je baš njena kćerka Dunja dobila taj novac.

– Veoma je lepo što su bebe te koje dobijau pomoć, a ovaj novac će nam svakako značiti – naglasila je Marija Smiljanić.

Događaju je prisustvovala i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *