petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Pozitivno rešeno 2ooo zalbi

Pozitivno rešeno 2ooo zalbi

Ove godine očekujemo manje od 4.000 dece na listi čekanja za mesto u beogradskim predškolskim ustanovama, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Upisne komisije su odradile odličan posao. Upis je bio fer, a nakon analize kapaciteta svih vrtića, pozitivno smo rešili još skoro 2.000 žalbi roditelja – rekao je Gak gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a.

On je dodao da Grad Beograd radi na tome da liste uopšte ne bude i podsetio da prioritet pri upisu u vrtiće imaju deca društveno osetljivih grupa, samohranih roditelja, studenata, svako treće i naredno dete u porodici. Prilikom pravljenja liste striktno se držalo ovih propisa, ali i pod kriterijuma koje je svaka ustanova određivala kako bi lista bila što pravednija.

Slavko Gak je istakao da je projekat subvencionisanja dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima znatno doprineo smanjenju liste za državne vrtiće budući da u ovom trenutku više od 10.000 dece boravi u privatnim vrtićima uz subvenciju grada.

– Projekat je stabilan, novca ima, subvencije se redovno isplaćuju i građani znaju koliko im je ova pomoć Grada Beograda bitna – poručio je Gak.

On je dodao i da je više od 100 miliona dinara izdvojeno za adaptaciju škola tokom leta, saniranje toaleta, fasada, stolarije.

– Radićemo na tome da u narednom periodu saniramo sve škole koje za tim imaju potrebu. Ponosni smi na skori završetak sanacije škole u Begaljici, koja je izgorela prošle godine – zaključio je Gak.

 

Izvor: Beoinfo

 

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *