četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Priprema pčelinjaka za zimu

Priprema pčelinjaka za zimu

Udruženje pčelara “Orlovac” iz Jarmenovaca organizovalo je u nedelju 20. avgusta pčelarsko predavanje na temu “Glavni pregled u avgustu mesecu za bezbedno zimovanje pčela”. Predavanje je održano u zgradi zadružnog doma u Vojkovcima, a predavanje je držao Rade Kostadinović iz Kragujevca, inače predavač Saveza pčelara Srbije.
Posle predavanje, u obližnjem pčelinjaku jarmenovačkog pčelara i proizvođača pčelarske opreme Božidara Matića, Kostadinović je pčelarima na praktičan način najpre pokazivao kako da na svojim pčelinjacima izvrše ovaj najvažniji pregled pčela. Ono što je najvažnije i pčelarima najpraktičnije bilo je insistiranje predavača da na kraju pčelari sami izvrše pregled košnica. Kostadinović je u ovoj situaciji bio samo kontrolor i pomagač.
Opšte uzev, ovakav vid edukacije pokazao se i ovoga puta najkorisnijim načinom sticanja znanja i iskustva. Pčelari su nakon teorijskog predavanja postavljali pitanja i razmenjivali iskustva. Posle pokaznog dela u pčelinjaku mogli su i sami da vrše pregled što će im dobro doći i biti od koristi u pripremi svojih pčelinjaka.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *