petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Sertifikati polaznicima elektronske obuke

Sertifikati polaznicima elektronske obuke

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović uručio je danas u Svečanoj sali Starog dvora sertifikate polaznicima elektronske obuke za sprovođenje Zakona o opštem upravnom postupku u lokalnoj samoupravi.

On je je čestitao polaznicima na dvomesečnom usavršavanju, a u cilju unapređenja rada državnih i lokalnih uprava širom Srbije.

– Mi koji radimo u državnim, gradskim i opštinskim upravama imamo pred sobom veliki zadatak da budemo na usluzi građanima i da u njihovom interesu obavljamo posao, koji nije lak, a neretko i neprepoznat na pravi način koliko je složen i odgovoran – istakao je Mladenović.

On je dodao da će e-obuka, koju je prošlo više od 1.000 polaznika, omogućiti da ta usluga bude efikasnija i profesionalnija, i zahvalio Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Stalnoj konferenciji gradova i opština i OEBS-u na uspešno sprovedenom kursu.

Sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak  istakao je da svi zajedno danas učestvujemo u nečemu velikom. Novi zakon o opštem upravnom postupku u lokalnoj samoupravi omogućava novi, brži protok informacija između državnih i organa lokalne vlasti, ali i predstavnika privrede sa građanima Srbije, ukazao je Bošnjak.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić  precizirao je da se za ovu obuku prijavilo 136 gradova i opština iz cele Srbije, a da će najveći benefiit od ove obuke i primene novog zakona imati privreda i građani.

Viša savetnica za javnu upravu pri Misiji OEBS-a u Srbiji Ketrin Gabrijel čestitala je polaznicima on-lajn treninga, koji je veoma važan za razvoj efikasnosti rada lokalne samouprave, i najavila podršku i drugim programima u Srbiji.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *