sreda , 24 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Apel vozačima uoči početka nove školske godine

Apel vozačima uoči početka nove školske godine

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović obišli su danas sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem Osnovnu školu „Nikola Tesla” u Rakovici, gde su sa direktorom, profesorima i školskim policajcima razgovarali o bezbednosti dece u saobraćaju uoči sutrašnjeg početka nove školske godine.

Stefanović je upozorio vozače da sutra počinje nova školska godina i pozvao ih na veću odgovornost u zoni škola.

– Naš zadatak je da nijedno dete ne strada u saobraćaju. Pružamo punu podršku direktorima škola u podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, a naš posao je da im obezbedimo sigurnost – rekao je Stefanović i najavio pojačane policijske patrole u blizini svih škola.

On je obišao i ulice oko ove škole u kojima su postavljeni „ležeći policajci”, obeleženi pešački prelazi, postavljena nova horizontalna signalizacija i stubovi kojima se sprečava parkiranje u zoni škole.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević poručila je da u svetu svakog četvrtog minuta pogine jedno dete u saobraćaju i istakla da ove brojke govore da je bezbednost dece u saobraćaju globalni izazov.

Ona je istakla da će i ove godine Agencija svim prvacima obezbediti knjigu „Pažljivko”, zbirku pravila u saobraćaju kako bi se bezbednost dece u saobraćaju povećala.

U OŠ „Nikola Tesla”, koju pohađa više od 1.300 đaka, sutra će krenuti 206 prvaka. U prethodne dve godine Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložio je više od šest miliona dinara u ovu školu, za sanaciju krova i mokrih čvorova, dok je ukupno u oko 90 škola uloženo oko 100 miliona dinara tokom leta.

U beogradske osnovne škole 1. septembra će u đačke klupe sesti 17.148 prvaka, 633 više nego prošle godine, kada ih je bilo 16.515.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *