utorak , 23 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Dani polja uz Mladenovčane

Dani polja uz Mladenovčane

Gradska opština Mladenovac i Poljprivredna savetodavna i stručna služba Mladenovac organizovali su za mladenovačke poljoprivrednike posetu manifestaciji jesenji Dani polja koja se održala 1. septembra u Novom Sadu.

Tradicionalni događaj, u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, koji se održava svake godine, poznat kao jesenji Dan polja, bio je povod da se na Rimskim šančevima okupi preko hiljadu domaćih i stranih posetilaca. Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kao najveća naučna institucija i lider u oblasti stvaranja novih sorti i hibrida ratarskih i povrtarskih kultura, prikazao je rezultate svog višedecenijskog naučno-istraživačkog rada.

Pokraj oglednih polja kukuruza, soje, industrijskog bilja (suncokreta i šećerne repe), alternativnih kultura i organske proizvodnje postavljeni su autentično uređeni štandovi odeljenja istoimenih biljnih kultura, kao i izložbeni prostori Laboratorije za ispitivanje semena i Laboratorije za zemljište i agroekologiju. Stručnjaci Instituta su na štandovima Odeljenja za strna žita, Odeljenja za povrtarstvo i Odeljenja za krmno bilje pružali zainteresovanim posetiocima sve potrebne informacije i savete.

Nakon oficijelnog dela usledio je obilazak demo ogleda kukuruza, suncokreta, soje, šećerne repe i alternativnih kultura, a zatim i kvalitetan kulturno-umetnički program uz nastup vojvođanskog benda „Garavi sokak“.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *