petak , 26 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Završen sajam hrane u Sopotu

Završen sajam hrane u Sopotu

 

Peti, sada već tradicionalni Sajam zdrave hrane „Milena Tatar Sopot 2017“, protekao je u znaku zadrugarstva.

Manifestaciju je ove godine otvorio ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić, koji je istakao da je proizvodnja organske hrane budućnost Srbije.

Predsednik Gradske opštine Sopot Živorad Milosavljević je rekao da opština Sopot ima tradiciju udruživanja, proizvođače koji žele da se udruže što će doprineti razvoju ove sredine, njihovom zajedničkom napretku na tržištima kao i opštem prosperitetu zemlje.

Na tribini koja je održana u Centru za kulturu Sopot učestvovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, „Serbia organika“ kao i direktor Centra za razvoj poljoprivrede iz Užica Borko Pavić, koji je govorio o povratku poverenja srpskog seljaka u udruživanje.

Peti po redu Sajam zdrave hrane „Milena Tatar Sopot 2017“ okupio je oko četrdeset izlagača zdrave hrane iz svih krajeva Srbije. Ove godine štand su imali i gosti iz mesta Kavadarci iz Makedonije. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa proizvodima, metodama organske proizvodnje i iskustvima samih proizvođača.

Svim izlagačima su dodeljene zahvalnice, a diploma za najmlađeg proizvođača organske hrane pripala je poljoprivrednom gazdinstvu Arsenovski Aleksandra iz Beograda, za proizvdnju bezkvasnog hleba od organskog brašna i pripremu veganske, vegetarijanske i sirove hrane.

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *