subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Glišić i Stojić o Gerentološkom centru

Glišić i Stojić o Gerentološkom centru

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, razgovao je sa novim rukovodstvom Gerontološkog centra Mladenovac o mogućnostima za saradnju ove ustanove i lokalne samouprave.

Prilikom razgovora sa direktorom Centra, Milovanom Stojićem, sagovornici su se složili da dobra saradnja gradske opštine Mladenovac i Gerontološkog centra treba da se nastavi i u narednom periodu. Glišić je podsetio na angažman zaposlenih u Centru tokom prošle zime kada su u prostorijama ove ustanove zbrinuti stariji sugrađani kojima je pružena medicinska pomoć i smeštaj. –

On je istakao da gradska opština Mladenovac nikada nije gledala na to koja ustanova je pod čijim nadleštvom, već da je zajednička želja da korisnici socijalnih usluga u našoj opštini imaju dobre uslove i pristojan kvalitet života. On je rekao da će se opštinska javna preduzeća, kao i do sada, uvek odgovoriti na akcije uređenja Gerontološkog centra.

– Demografski trendovi su takvi da opština Mladenovac ima veliki broj starijih sugrađana i briga o starijim licima nameće se kao jedan od prioriteta socijalne politike gradske opština Mladenovac i Grada Beograda. Stariji Mladenovčani nisu građani drugog reda i imaće naše puno poštovanje i uvažavanje – rekao je Glišić.

Inače, rukovodstvo Gerontološkog centra sprema se da sa svojim korisncima obeleži 1. oktobar, Međunarodni dan starih osoba. Obeležavanje ovog datuma trajaće tokom celog oktobra sa centralnom manifestacijom „Šampion starosti“. Ustanove sledeće godine slavi jubilej, 30 godina rada.

Gerontološki centar Mladenovac postoji od 1987. godine, a od 2002. godine posluje kao posebna jedinica. Ukupno je 121 zaposlenih koji opslužuju 295 korisnika.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *