petak , 19 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Kontrola za korisnike podsticajnih sredstava

Kontrola za korisnike podsticajnih sredstava

Predstavnici Sekretarijata za privredu Maja Bajagić, podsekretar u Sekretarijatu za privredu, Savo Pavičić, rukovodilac u sektoru za razvoj poljoprivrede, kao i Dragana Stepanović, rukovodilac u sektoru za poljoprivredno zemljište, izvršili su danas u Krušedolu kontrolu junica koje su uvezene iz Austrije. One su namenjene korisnicima podsticajnih sredstava koji su sa Sekretarijatom za privredu zaključili ugovor o isplati podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Beograda.

– Grad Beograd je i ove godine doneo program mera podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju grada. Obezbeđeno je 120 miliona dinara, što je tri puta više nego ranijih godina,  a sve je namenjeno poljoprivrednicima sa teritorije grada Beograda. Ovde možete da vidite 38 junica iz uvoza, koje će otići u Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac ili Sopot – rekla je Maja Bajagić i dodala da je grad doneo ukupno četiri podsticajne mere.

Prema njenim rečima, pored kupovine steonih junica, tu su i mere u oblasti pčelarstva. Za kupovinu košnica i opreme  izdvojeno je osam miliona dinara, a stiglo je preko 500 prijava. Treća mera je u oblasti voćarstva i povrtarstva, odnosno podsticajna sredstva za kupovinu plastenika, sistema za navodnjavanje i protivgradnu zaštitu. Za ove mere je izdvojeno 50 miliona dinara. Poslednja podsticajna mera je iz oblasti mehanizacije, koju će dobiti 35 poljoprivrednika. Za to je izdvojeno 38 miliona dinara.

– Projekat dodele podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva za nabavku steone junice simentalske rase uspešno se sprovodi i naišao je na veliko interesovanje i odobravanje poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Beograda. Grad je dodelio bespovratna sredstva u iznosu od 80 odsto cene nabavke steone junice simentalske rase. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava po korisniku je 300.000 dinara – istakla je Maja Bajagić.

Sekretarijat za privredu je 15. juna zaključio ugovore o isplati podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Beograda sa 84 korisnika. Isplatom  korisnika podsticajnih sredstava koji su uzeli junice iz uvoza biće realizovane ugovorne obaveze o isplati podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva za 2017. godinu.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *