petak , 29 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Film Južni vetar protiv negativnog uticaja

Film Južni vetar protiv negativnog uticaja

Grad Beograd organizaciono i infrastrukturno pomaže i podržava snimanje filma „Južni vetar”, koji realnom i surovom pričom poručuje mladima da treba da se bave sobom kako ne bi podlegli negativnim uticajima društva, poručio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević na konferenciji za novinare uoči početka ovog projekta.

– Grad Beograd je neophodan partner u ovakvim projektima, a naša želja i jeste da pomognemo onima koji žele kreativno da se izraze u našem gradu. S obzirom na to da se film snima u srpskoj prestonici, jasno će se videti kako grad izgleda na velikom platnu – istakao je Petronijević i izrazio zadovoljstvo što se sve veći broj filmova snima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, režiser filma je Miloš Avramović, a učestvuje „sjajna glumačka ekipa na čelu sa Milošem Bikovićem”.

– Film govori o tome kako mlad čovek iz radoznalosti ulazi u kriminalni milje, te da je sudbina na kraju tragična. Film je surov i realan i pokazuje da u kriminalnom miljeu nema ništa lepo. Važno je da se snimaju takvi projekti, realne priče, kako bi mladi videli da treba da rade na sebi, nađu svoju profesiju, veruju u sebe, razvijaju svoja znanja i veštine, a nikako da ulaze u nemilosrdan svet koji ne prašta to što je neko mlad – objasnio je Petronijević.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *