utorak , 30 новембра 2021
Najnovije vesti
Početna / Poljoprivreda / Mladenovčani posetili Kruševac

Mladenovčani posetili Kruševac

Na predlog opštinskog Udruženja odgajivača goveda simentalske rase, gradska opština Mladenovac organizovala je odlazak 50 poljoprivrednika na Poljoprivredni sajam u Kruševcu.

Kako se u okviru sajma održala i Druga nacionalna izložba priplodnih goveda simentalske rase, mladenovački poljoprivrednici bili su u prilici da vide najbolja grla iz čitave Srbije. Na izložbi se predstavilo preko 100 izlagača iz 12 gradova i opština.

Na sajmu u Kruševcu organizovana je i Izložba poljoprivrednih proizvoda, domaće radinosti, rukotvorina, ukrasnog bilja, meda i rakije. Uz priliku da se uspostave direktni kontakti radi ostvarivanja saradnje u svim oblastima poljoprivredne proizvodnje, na ovoj manifestaciji susreli su se najveći proizvođači stočne hrane, sredstava za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, kao i osiguravajučće kuće i banke. Sajam je otvorio Željko Radošević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje je ujedno bilo i pokrovitelj izložbe.

Preporuka

Tufegdžić okupio najbolje

Šumadijsku okružnu ligu obeležili su ove jeseni fudbaleri Šumadinca 1913 iz Natalinaca nadomak Topole. Ovaj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *