petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Još 10 zglobnih na ulicama Beograda

Još 10 zglobnih na ulicama Beograda

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas ispred Starog dvora primopredaji 10 novih zglobnih autobusa JKP GSP „Beograd”. Mali je istakao da je isporukom ovih 10 autobusa ispunjen plan za ovu godinu i podsetio da je gradski prevoznik u poslednje tri godine nabavio ukupno 95 vozila.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović, direktor JKP GSP „Beograd” Željko Milković, kao i direktor „Ikarbusa” Aleksandar Vićentić.

Gradonačelnik je potvrdio da će 10 novih autobusa, koje je proizvela fabrika „Ikarbus”, od danas biti na ulicama Beograda.

– U pitanju je poslednji deo lota od 30 vozila koja su isporučena JKP GSP „Beograd” u poslednja dva meseca. Ovim smo ispunili plan za ovu godinu, a u poslednje tri godine JKP GSP „Beograd” je nabavio ukupno 95 novih vozila. Ne bi trebalo zaboraviti ni 12 školskih autobusa. Sve navedeno je deo projekta koji se zove „obnova voznog parka GSP-a” – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, svi autobusi su niskopodni, sa klimom, video-nadzorom, besplatnim bežičnim internetom, a tu je i sedište za osobe sa invaliditetom. Ove karakteristike, dodao je gradonačelnik, definisali smo kao standard koji je veoma važan za kvalitet javnog prevoza u našem gradu.

– Pravimo plan za naše gradsko saobraćajno preduzeće za sledeću godinu i u narednih nekoliko nedelja ćemo definisati koliko autobusa bi trebalo nabaviti tokom 2018, kao i na koji način će biti implementirani u postojeći vozni park. Radimo na finansijskoj konstrukciji i očekujem da uskoro bude još povoljnih vesti za građane Beograda. Pokazali smo da i pored konsolidacije javnih finansija može da se pronađe način i izdvoji novac za 95 autobusa. Sada ima prostora i trebalo bi da budemo još agresivniji u smislu kupovine većeg broja autobusa. Sve to se naravno radi u cilju potpune obnove voznog parka JKP GSP „Beograd”, kako bi građani Beograda imali kvalitet prevoza kakav zaslužuju – naglasio je Mali.

On je dodao da postoji veliki broj aktivnosti koje nisu dostupne pogledu javnosti, pa je tako kupljeno 10 novih servisnih vozila da službe održavanja mogu brže, lakše i efikasnije da obavljaju svoj posao.

– Nabavljena su i dva nova vatrogasna vozila za GSP, što je prvi takav slučaj posle 40 godina. Rekonstruisali smo Dispečerski centar, Centar GSP-a za upravljanje saobraćajem, pogon „Centrala”, a u toku je rekonstrukcija pogona „Kosmaj”. U narednih mesec do mesec i po dana pokrenućemo javnu nabavku za uniforme vozača, jer želimo da svaki od njih ima lepu i posebnu uniformu – zaključio je Mali.

Gradonačelnik je naveo i da će biti nastavljena saradnja sa „Ikarbusom”, kako bi se dodatno pokrenula srpska privreda i na taj način doprinelo opštem boljitku.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *