utorak , 19 марта 2024
Početna / Vesti / Od 10. decembra pet saobraćajnih traka

Od 10. decembra pet saobraćajnih traka

U toku je postavljanje nosača za novu pešačku stazu na Brankovom mostu i time je praktično počela ugradnja delova koji su prethodno bili demontirani zbog rekonstrukcije mosta, rekao je gradski menadžer Goran Vesić u „Beogradskoj hronici”.

– Demontirali smo preko 400 metara pešačke staze, čeličnih konzola, ograde i dekorativnog osvetljenja, trenutno se u Batajnici to priprema i donosi na gradilište. Preko dana je na gradilištu oko 80 radnika, a u drugoj smeni više od 40 radnika koji rade do 11 uveče. Zamenićemo oko 40 tona čelika kako bi most bio ponovo siguran i mogao da se koristi na najbezbedniji način – kazao je gradski menadžer.

On je podsetio da radove izvodi naša domaća firma „Mostogradnja” i izrazio očekivanje da će već oko 10. decembra  biti završen veći deo posla.

– Tada će u saobraćaj biti pušteno pet saobraćajnih traka, osim žute trake iz pravca Novog Beograda ka starom delu grada. U toj traci moraju da budu mašine a tu stoje i skele na kojima rade radnici. Oni će nastaviti da rade i u prvim prolećnim danima kako bi posao bio završen. Vozači će u svakom slučaju imati u prvoj polovini decembra prohodnih pet saobraćajnih traka, što će zajedno sa završenim radovima na Slaviji, u Ruzveltovoj i svim drugim velikim projektima učiniti da ovaj most bude rasterećeniji u saobraćajnom smislu – rekao je Goran Vesić.

Preporuka

Kulturni program povodom manifestacije Slavski kolač

U Domu kulture u Vlaški, održan je kulturni program, a povod je manifestacija Slavski kolač, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *