petak , 19 априла 2024
Početna / Privreda / Beograd dodelio 10 miliona za mašine i opremu

Beograd dodelio 10 miliona za mašine i opremu

Sekretar za privredu Grada Beograda Milinko Veličković i korisnici sredstava grada potpisali su danas u prostorijama Sekretarijata za privredu ugovore o dodeli finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva.

Tom prilikom je gradski sekretar za privredu Milinko Veličković definisao primarne ciljeve ovog programa koji se odnose na unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, otvaranjem mogućnosti za modernizaciju, proširenjem proizvodno orjentisanih i drugih delatnosti, očuvanjem postojećih i stvaranjem uslova za otvaranje novih radnih mesta, kao i zapošljavanjem nezaposlenih lica.

– Ovaj program se sprovodi u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2017. godinu kroz direktnu podršku mikro, malim i srednjim privrednim subjektima i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica, kao i podsticanje razvoja privrede grada Beograda – rekao je Veličković.

Ovim programom subvencioniše se kupovina osnovnih sredstava (mašina i opreme) koja omogućava privrednim subjektima unapređenje proizvodnje i proširenje kapaciteta poslovanja, uz obavezu zapošljavanja nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Budžetom Grada Beograda opredeljena sredstava za ove namene iznose 10.000.000 dinara za 11 korisnika sredstava.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *