petak , 29 марта 2024
Početna / Uncategorized / Gradsko zemljište odbija investitore

Gradsko zemljište odbija investitore

Građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda, koje se nalazi u pripremi za otuđenje, opterećeno je nelegalnom proizvodnjom poljoprivrednih kultura, a kao takvo odbija potencijalne investitore, saopštili su danas iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Direkcija će tražiti od nadležnih gradskih institucija da pripreme dokumentaciju za podnošenje krivičnih prijava protiv svih lica koja nezakonito uzurpiraju gradsko zemljište i time onemogućavaju realizaciju investicija od značaja za grad Beograd.

Da bi se privukli investitori, građevinsko zemljište koje grad planira za prodaju treba da bude neizgrađeno, i u što većoj meri opremljeno infrastrukturom. Ipak, kako se navodi, na pojedinim lokacijama se tokom niza godina zemljište protivpravno koristi za uzgajanje poljoprivrednih kultura, što zna da bude praćeno i postavljanjem nelegalnih objekata.

Ovako opterećene lokacije odbijaju investitore, koji u svojim poslovnim planovima ne predviđaju kupovinu građevinskog zemljišta koje u budućnosti može da bude predmet sudskih i imovinskih sporova.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda postavila je informativne table na lokacijama koje su u pripremi za otuđenje i na njima će biti dodato i upozorenje da je zabranjeno protivpravno zauzimanje zemljišta. Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za ovu godinu Direkcija sprovodi aktivnosti na 18 lokacija čija je ukupna površina oko 39 hektara, navodi se u saopštenju.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *