petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Vesić pozvao penzionere da se prijave za „Senior karticu“

Vesić pozvao penzionere da se prijave za „Senior karticu“

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je večeras da će senior kartice za penzionere u Beogradu biti u upotrebi od 1. novembra, koje će omogućiti najstarijim sugrađanima brojne uštede u radnjama, bioskopima ili prilikom usluga javnih preduzeća, kao i kod velikog broja privatnih kompanija.

Vesić je, u Nacionalnom dnevniku na Pinku, istakao da je dobijanje senior kartice i njihovo korišćenje potpuno besplatno. One će, kako je rekao, biti dostupne u svim opštinama u prestonici, ili u 27 klubova za seniore. On je dodao da nema posebnih uslova za dobijanje kartice, osim prijave o prebivalištu na teritoriji Beograda.

–Penzioneri, koji imaju prebivalište na teritoriji Beograda, treba da potpišu jednostavan formular i senior kartica će im biti dostupna za jednu do dve sedmice. Penzioneri će, takođe biti obaveštavani preko kol centra, a kartice će preko opština biti slate na kućne adrese. Želimo da našim najstarijim sugrađanima pojednostavimo proceduru za dobijanje kartice, koje značajno mogu da im olakšaju život – istakao je gradski menadžer.

Vesić je precizirao da trenutno oko 50 kompanija daje popuste za senior kartice.

– Pogodnosti će se menjati, a naši korisnici će biti redovno obaveštavani o novim kompanijama koje nude popuste – istakao je Vesić i dodao da se trenutno pregovara sa nekoliko trgovinskih lanaca i drugih društveno odgovornih kompanija oko uključivanja u ovu akciju.

On je podsetio da Grad Beograd organizuje i druge besplatne aktivnosti za naše najstarije sugrađane, poput odlaska na izlete ili besplatno plivanje, takođe i kurseve iz engleskog jezika ili informatike.

–Ovim merama pokazujemo da smo odgovorno društvo prema onima koji su izneli najveći teret reformi. Odgovornost jednog društva se ogleda u tome kako se odnosi prema najmlađima i najstarijima – ukazao je Vesić, koji je najavio i dva nova kluba za seniore u gradu.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *