petak , 24 септембра 2021
Najnovije vesti
Početna / Vesti / Počelo izdavanje senior kartica

Počelo izdavanje senior kartica

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas Gradsku opštinu Palilula i tom prilikom podsetio da je jutros počelo izdavanje senior kartica, koje penzionerima omogućavaju brojne popuste. On je najavio da penzioneri u svim gradskim opštinama i klubovima za seniore popunjevanjem formulara mogu da dobiju privremenu karticu koju mogu odmah da koriste, dok će u roku od dve nedelje dobiti i plastificiranu karticu.

Navodeći da je velik odziv penzionera za tu karticu, on je precizirao da je samo u Opštini Palilula do podne bilo više od 800 penzionera koji su došli po kartice.

– Ovo je način na koji grad dodatno brine o njima kako bi im život bio bolji. To je nešto što su oni zaslužili s obzirom na žrtvu koju su podneli – rekao je gradski menadžer, dodajući da je kartica besplatna i bezvremenska.

Vesić je naveo i da se zrelost jednog društva ogleda u tome kako se ono brine o najstarijima i najmlađim sugrađanima.

– Mi na ovaj način pokazujemo da smo jedno zrelo društvo – ocenio je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je odziv penzionera za dobijanje senior kartice fantastičan.

– U Opštini Palilula, kao i u ostalim uslužnim centrima na teritoriji opštine penzioneri mogu popuniti prijavu za ovu karticu i za sve ostale programe koje im nudimo, a to je besplatno plivanje na Tašmajdanu, besplatne predstave u Ustanovi kulture „Vlada Divljan”, kao i besplatne izlete po Srbiji – rekao je Jovičić.

Među penziornerima koji su došli po senior karticu bila je i Mara Prtoš, koja je rekla da je prezadovoljna, precizirajući da njena penzija iznosi dvadeset hiljada dinara, te da joj „svaki dinar dobro dođe”.

Preporuka

Đorđević spustio „roletnu“

Jedan od „razloga“, zašto se fudbaleri OFK Mladenovca nalaze na čelnoj poziciji Beogradske zone je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *