subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Podeljeno više od 50 hiljada Senior kartica

Podeljeno više od 50 hiljada Senior kartica

Odziv penzionera za Senior karticu je veliki, a do sada ih je podeljeno više od pedeset hiljada, rekla je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. Ona je gostujući na TV Kopernikus ocenila da je to dokaz da je projekat odličan.

– Osnovna ideja bila je da se penzionerima omogući dodatna ušteda u ličnim budžetima. Na samom projektu se veoma dugo radilo, a nastao je u komunikaciji sa građanima. Da je projekat dobar, pokazuje i činjenica da interesovanje ne jenjava kako u gradskim opštinama tako i u svih 26 klubova za stare – navela je Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala da je sa više od dve stotine prodajnih mesta potpisan protokol o saradnji, gde penzioneri mogu da ostvare popuste. Popunjavanjem pristupnice penzioneri dobijaju privremenu karticu, koja je odmah aktivna, a personalizovane kartice stižu na kućnu adresu. Vremenski rok za prijavljivanje ne postoji, niti je broj kartica ograničen, tako da svi penzioneri mogu da je dobiju kad god žele.

– Projekat je dugoročan i nama je ideja da se aktivnosti nadalje šire. Velik broj kompanija se javlja sa željom da sarađuje, tako da će se povećavati i prodajna mesta i pogodnosti – kazala je ona.

Penzioneri su se najviše interesovali za prehrambene objekte, tako je da potpisan ugovor sa „Aromom”, koja ima više od četrdeset objekata u Beogradu, a u toku je i potpisivanje sa drugim trgovinskim lancima.

U 2018. će se razmišljati i o drugim katagorijama građana i kako gradska vlast može da razvija nove usluge, a uslov za to je bio da sistem socijalne zaštite funkcioniše tačno na vreme i da se sva davanja isplaćuju redovno i bez kašnjenja, u čemu se uspelo prethodnih godina, dodala je ona.
U protekle tri i po godine, podsetila je Nataša Stanisavljević, otvoreno je šest novih klubova za stare, a do kraja godine biće ih još dva – na Vračaru i u Batajnici. Do sredine naredne godine očekuje se da Beograd ima trideset klubova za stare.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *