subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Da se radi i gradi po tvom!

Da se radi i gradi po tvom!

Grad Beograd pokrenuo je projekat „Da se radi i gradi po tvom!“ kako bi građanima omogućio da odlučuju o tome kako žele da izgleda njihov Grad. Gradska opština Mladenovac se uključila u projekat postavljanjem aknetne kutije u holu zgrade opštine u koju će od 6. decembra sugrađani moći da stavljaju svoje predloge.

Anketne listiće građani će moći da preuzmu na licu mesta.

Ovim projektom građani će biti mogućnosti da daju svoje predloge na nivou opština, ali i na nivou Grada i na taj način odaberu projekte koje žele da vide u svom komšiluku. Grad Beograd će u tu svrhu u budžetu za 2018. godinu izdvojiti 200 miliona dinara koji će biti utrošeni samo u tu namenu, a svaka opština će izdvojiti po 10 miliona dinara.

U zavisnosti od vrednosti određenog projekta, može da bude odabrano manje ili više projekata kako u Gradu, tako i na opštinama. Sugrađani će moći da daju predloge u svojim opštinama, u kojima će u ovu svrhu biti otvoreni pultovi gde će na anketnim listićima moći da daju svoje predloge.

altDavanje predloga trajaće mesec dana. Sve opštine će anketne listiće dostavljati u Beokom servis, gde će analitičari unositi predloge građana na BG portal.

Beograđani će moći da glasaju i putem mobilne aplikacije „Beokom – servis“, a u roku od 36 sati predlozi će izlaziti i na web portalu www.bgportal.rs, gde će građani moći da stavljaju lajkove za predloge.

Za sve informacije, građani se mogu obratiti Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima (Beokom servis) na besplatan broj telefona 0800 11 00 11 iz fiksne telefonije „Telekoma“ ili na broj 011/3090-007, za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *