subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi

Zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je danas u ime Grada Beograda priznanje za izuzetan doprinos razvijanju kulture davanja krvi. On je na novogodišnjem prijemu u Starom dvoru pozdravio volontere i dobrovoljne davaoce krvi.

Mladenović je podsetio da je ovaj prijem tradicionalan i da se na njemu sumiraju rezultati i izražava zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi.

– Hvala vam na humanosti i velikom doprinosu u spasavanju i produžavanju života. Suvišno je govoriti koliko je značajno širiti ideju davalaštva krvi, na čemu svi svakodnevno radimo – rekao je Mladenović.

On je posebno naglasio značaj Instituta za transfuziju krvi, kao „čvorišta i mesta koje povezuje i snaži da se radi više i bolje”. Jednaku važnost, dodao je Mladenović, ima i Crveni krst, koji podsticanje davalašta ne shvata kao posao već kao misiju.

– Ovo je jedan od lepših trenutaka u Starom dvoru jer na jednom mestu ima toliko dobrote – poručio je zamenik gradonačelnika.

Na prijemu, koji tradicionalno organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije, dodeljena su priznanja najuspešnijim sredinama u oblasti dobrovoljnog davanja krvi u 2017. godini, kao i pojedincima za doprinos promociji i razvoju kulture dobrovoljnog davalaštva.

Velikom broju zvanica iz Srbije i Beograda obratio se i direktor Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Gradimir Bogdanović, istakavši da je humanost ljudi koji daju krv istovremeno i uspeh instituta, jer su tako najteži bolesnici dobili ono što im je potrebno da produže svoj život.

– Uvažavajući ono što vi činite zajedno sa kliničko-bolničkim centrima, i dalje ćemo na ovaj način obeležavati sve ono što je potrebno u cilju podizanja zdravlja, komunikacije i edukacije koja prati ovaj naš zajednički rad – kazao je Bogdanović.

Priznanje za izuzetan doprinos razvijanju kulture davanja krvi i transfuziološke struke pripalo je Gradu Beogradu, a priznanje za doprinos u promociji dobrovoljnog davanja krvi među zdravstvenim radnicima poneli su Klinički centar Srbije i Urgentni centar Kliničkog centra Srbije. Priznanje za doprinos u realizaciji aktivnosti za transfuziju krvi Srbije uručeno je dr Zoranu Ćosiću, predsednku Upravnog odbora instituta.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *