nedelja , 23 jun 2024
Početna / Vesti / Zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi

Zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je danas u ime Grada Beograda priznanje za izuzetan doprinos razvijanju kulture davanja krvi. On je na novogodišnjem prijemu u Starom dvoru pozdravio volontere i dobrovoljne davaoce krvi.

Mladenović je podsetio da je ovaj prijem tradicionalan i da se na njemu sumiraju rezultati i izražava zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi.

– Hvala vam na humanosti i velikom doprinosu u spasavanju i produžavanju života. Suvišno je govoriti koliko je značajno širiti ideju davalaštva krvi, na čemu svi svakodnevno radimo – rekao je Mladenović.

On je posebno naglasio značaj Instituta za transfuziju krvi, kao „čvorišta i mesta koje povezuje i snaži da se radi više i bolje”. Jednaku važnost, dodao je Mladenović, ima i Crveni krst, koji podsticanje davalašta ne shvata kao posao već kao misiju.

– Ovo je jedan od lepših trenutaka u Starom dvoru jer na jednom mestu ima toliko dobrote – poručio je zamenik gradonačelnika.

Na prijemu, koji tradicionalno organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije, dodeljena su priznanja najuspešnijim sredinama u oblasti dobrovoljnog davanja krvi u 2017. godini, kao i pojedincima za doprinos promociji i razvoju kulture dobrovoljnog davalaštva.

Velikom broju zvanica iz Srbije i Beograda obratio se i direktor Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Gradimir Bogdanović, istakavši da je humanost ljudi koji daju krv istovremeno i uspeh instituta, jer su tako najteži bolesnici dobili ono što im je potrebno da produže svoj život.

– Uvažavajući ono što vi činite zajedno sa kliničko-bolničkim centrima, i dalje ćemo na ovaj način obeležavati sve ono što je potrebno u cilju podizanja zdravlja, komunikacije i edukacije koja prati ovaj naš zajednički rad – kazao je Bogdanović.

Priznanje za izuzetan doprinos razvijanju kulture davanja krvi i transfuziološke struke pripalo je Gradu Beogradu, a priznanje za doprinos u promociji dobrovoljnog davanja krvi među zdravstvenim radnicima poneli su Klinički centar Srbije i Urgentni centar Kliničkog centra Srbije. Priznanje za doprinos u realizaciji aktivnosti za transfuziju krvi Srbije uručeno je dr Zoranu Ćosiću, predsednku Upravnog odbora instituta.

Preporuka

Litija Svete Tojice u Mladenovcu

Danas je obeležena slava GO Mladenovca. Sveštenstvo, predstavnici GO Mladenovac i gradjani šetali su ulicama …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *