subota , 1 априла 2023
Najnovije vesti
Početna / Vesti / Saopštenje za javnost GO Mladenovac

Saopštenje za javnost GO Mladenovac

Saopštenje odborničke grupe Beli-Samo Jako, u vezi sa projektom „Za Mladenovčane“ ostaje na nivou dezinformacija i pokušaja političkih spletkarenja. Naime, projekat je sproveden u skladu sa zakonskom regulativom, potpuno legalno i legitimno. Besmislice o održavanju nekakve tajne sednice su upravo to – besmislice.

U pitanju je 89. redovna sednica Veća gradske opštine Mladenovac na kojoj je između ostalog doneta i odluka da se višak prihoda u iznosu od 10 miliona dinara prebaci u tekuću budžetsku rezervu i da se ta sredstva opredele za ovaj projekat iz oblasti socijalne zaštite. S obzirom na to da opština Mladenovac, nažalost, spada u jednu od opština čiji mnogi građani žive u teškim ekonomskim uslovima mi u ovu oblast ulažemo značajna sredstva i kroz druge projekte kao što su besplatni izleti za naše najstarije sugrađane, novčana pomoć roditeljima novorođenih beba, stipendije našim najboljim studentima…

Što se konkretnog projekta tiče ne postoji niti najmanja sumnja da je reč o nekakvim predizbornim aktivnostima. U prilog tome govori podatak da će projekat trajati tokom cele godine. Javna nabavka je raspisana, ponude su prikupljene, u narednim danima nas očekuje potpisivanje ugovora sa napovoljnijim ponuđačem,a od ukupno planirane sume na ovu nabavku potrošena je samo polovina navedenog iznosa.

Inače, paketi će se dodeljivati po unapred utvrđenim kriterijumima Centra za socijalni rad, a građani koji ispunjavaju navedene uslove moći će da svoje pravo ostvare u mesnoj zajednici na čijoj teritoriji imaju prebivalište. Nadamo se da će sve manje naših sugrađana imati potrebu za ovakvim vidom pomoći, a kako bi smo im pomogli u narednom periodu realizovaćemo još ovakvih projekata.

Uvereni smo da odbornička grupa, Beli – Samo Jako, na ovaj način postupajući pokušava da ostvari jeftine političke poene i degradira projekte gradske opštine Mladenovac. Nažalost oni ovakvim postupcima pokazuju i tužnu činjenicu da nemaju socijalnu svest i ne razmišljaju o našim građanima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Preporuka

Komšije u Kovačevcu

Oduvek su mečevi u Kovačevcu, kada su igrali protiv komšija iz Velike Krsne izazivali dosta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *