utorak , 5 марта 2024
Početna / Privreda / Konkurs za sufinansiranje preduzetništva i zapošljavanja
Gradski sekretar Milinko Veličković

Konkurs za sufinansiranje preduzetništva i zapošljavanja

Sekretarijat za privredu raspisao je danas javni konkurs za sufinansiranje programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji grada Beograda za 2018. godinu.

Prema rečima sekretara za privredu Milinka Veličkovića, konkurs je otvoren do 1. marta, a ukupno izdvojena sredstva iznose 12 miliona dinara.

– Maksimalni pojedinačni iznos finansijskih sredstava je do 80 odsto ukupnih troškova, a ne više od 1.000.000 dinara. Pravo učešća na konkurs imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije, zasnovane na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovane radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg interesa, koje nisu zabranjene Ustavom ili zakonom – istakao je Veličković.

On je podsetio da programi sa kojima se konkuriše moraju ispunjavati neki od sledećih ciljeva, a to su realizacija programa prekvalifikacija i obuka u cilju povećanja zaposlenosti, promocija zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih, primena novih tehnologija u cilju promocije preduzetništva.

– Pored toga, cilj je i realizacija programa stručne prakse, promocija osnivanja klastera i biznis inkubatora, promocija preduzetništva kao prihvatljivog načina ekonomskog aktivizma, promocija privatnih inicijativa koje za svrhu imaju povećanje zaposlenosti, prezentacije i realizacija kreativnih, inovativnih i stvaralačkih ideja i preduzetničkih veština, pospešivanje razvoja partnerstva između profitnog i neprofitnog sektora, kao i povećanje mogućnosti zapošljavanja.

Javni konkurs sa prijavom može se naći na zvaničnom sajtu Ggrada Beograda www.beograd.rs  (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Preporuka

Dva zlata u Tuzli za Mladenovac

Na Medjunarodnom karate turniru u Tuzli, koji je okupio 500 takmičara, karatisti KK Mladenovac su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *