subota , 20 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Sava centar u znaku FEST-a

Sava centar u znaku FEST-a

U „Sava centru” sutra u 19 časova biće otvoreno 46. izdanje međunarodnog filmskog festivala u Beogradu. Tokom deset festivalskih dana publika će moći da pogleda 116 premijernih ostvarenja u 12 bioskopskih sala širom Beograda, preko 40 gostiju iz inostranstva predstaviće svoje filmove i biće dodeljene nagrade u tri takmičarska programa, uključujući i tri počasne nagrade.

Pre svečanog otvaranja biće upriličena ceremonija crvenog tepiha kojim će prošetati uvažene zvanice i gosti festivala. Počasni gost FEST-a biće kultni mađarski reditelj Ištvan Sabo, kome će na otvaranju biti uručena nagrada „Beogradski pobednik” za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Voditelji ceremonije svečanog otvaranja biće mlade glumačke zvezde Raša Bukvić i Marija Bergam.

Nakon ceremonije publika će imati priliku da pogleda jedan od najboljih filmova iz prošle godine – „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”, reditelja i scenariste Martina Mekdone. Ovaj film nedavno je trijumfovao na dodeli nagrada BAFTA u pet kategorija, nagrađen je sa četiri Zlatna globusa, a nominovan je za čak sedam Oskara. Glavne uloge tumače Frensis Mekdormand, Sem Rokvel i Vudi Harelson.

Do samog početka festivala prodato je preko  50.000 karata. Ubedljivo najveće interesovanje publike vlada upravo za film koji će otvoriti Fest, a osim njega, najtraženiji su filmovi „Oblik vode” i „Fantomska nit”.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, sedmo prolećno kolo

Sve se više zakuvava prvenstvena trka u okviru Prve beogradske lige grupa C. Kao lideri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *