četvrtak , 11 августа 2022
Najnovije vesti
Početna / Vesti / Vojnicima značke i zahvalnice

Vojnicima značke i zahvalnice

 

Povodom Dana Vojske Srbije, u svečanoj sali Starog dvora održano je svečano uručenje znački i zahvalnica otadžbine vojnicima sa teritorije Beograda koji su upućeni na dobrovoljno služenje vojnog roka u 2015. godini.

Na svečanosti je uručeno 150 znački i zahvalnica, a ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Grada Beograda, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, kao i rodbina i prijatelji okupljenih vojnika. Svečanom uručenju priznanja vojnicima, od kojih su mnogi sa teritorije gradske opštine Mladenovac, prisustvovao je i Dejan Ivković, član Veća gradske opštine Mladenovac.

Načelnik Uprave za obaveze odbrane Ministarstva odbrane, pukovnik Dragan Kotarlić rekao je da je od uvođenja dobrovoljnog služenja vojnog roka, od početka 2011. godine, Regionalni centar Beograd na dobrovoljno služenje vojnog roka uputio više od 1.300 devojaka i mladića koji su uspešno izvršili vojničku obuku i vratili se svojim porodicima.

Vojnici koji su odslužili vojni rok prevedeni su u rezervni sastav Vojske Srbije, a oni koji su služili i završili kurs za rezervne oficire, ukazom predsednika promovisani su u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.
.

Preporuka

Šumadija 1962 – Karadjordje 1:9

Gledalaca 60. Sudija: Mišić Mirko(Mladenovac). Strelci: Janković 70 iz penala za Šumadiju 1962, Puletić 20, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *