petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Uredjenje parkirališta na dnevnom redu

Uredjenje parkirališta na dnevnom redu

 

Radna grupa za izradu novog projekta parkirališta održala je danas sastanak sa predstavnicima gradskog Sekretarijata za saobraćaj i JP „Beograd put“. Osim izrade projekta parkirališta, na dnevnom redu su se našli i ostali prioritetni saobraćajni problemi.

Posao izrade projekta parkirališta radi JP „Beograd put“, dok će se gradski Sekretarijat za saobraćaj starati da to rešenje bude u skladu sa važećim zakonima i propisima, zbog čega je važno da ove stručne ustanove budu u stalnom kontaktu i koordinaciji sa radnom grupom kako bi konačno tehničko rešenje novog projekta parkirališta bilo funkcionalno, propisno i zakonito.

Prema rečima Vladana Glišića, predsednika gradske opštine Mladenovac, osim posla uređenja komunalne delatnosti parkirališta, teme današnjeg sastanka bile su raskrsnica ulica Vojvode Putnika i Aleksandra Obrenovića i izgradnja trotoara na državnom putu, na ulasku iz pravca Beograda u Mladenovac.

Glišić je istakao da se za raskrsnicu Vojvode Putnika i Aleksandra Obrenovića traži najefikasnije saobraćajno rešenje kako bi se na tom potezu obezbedila maksimalna prohodnost saobraćaja u uslovima postojeće saobraćajne infrastrukture.

Što se tiče trotoara na državnom putu kojim se iz pravca Beograda ulazi u Mladenovac, posle urađene deonice trotoara od nekadašnje kafane „Sutjeska“ do Gradskog groblja u Rajkovcu (400 metara), izrađeni su projekti i za druge dve deonice u smeru prema gradu.

Izgradnju trotoara na deonici od „Sutjeske“ do auto servisa „Citroen“ finansiraće gradski Sekretarijat za saobraćaj, dok će trotoar preko puta, potez od servisa „Citroen“ do Rajkovačke crkve, finansirati JP „Putevi Srbije“, a radove obaviti „Srbijaautoput“.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *