nedelja , 19 maj 2024
Početna / Vesti / Zbrinuto 70 interno raseljenih lica

Zbrinuto 70 interno raseljenih lica

Javni poziv za podnošenje prijava interno raseljenih lica kojima je neophodna pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom objavio je Sekretarijat za socijalnu zaštitu 20. februara 2018. godine, dok su prijave trajale do 22. marta. U skladu sa navedenim konkursom, Sekretarijat za socijalnu zaštitu objavio je 21. maja konačnu listu korisnika pomoći i na taj način zbrinuo 17 porodica, odnosno 70 interno raseljenih lica.

Grad je za navedenu namenu odobrio sredstva u iznosu od 1.330.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika, odnosno 22.610.000 dinara za svih 17 seoskih kuća sa okućnicom.

– Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu sprovode brojne aktivnosti vezane za integraciju i poboljšanje životnih uslova izbeglica, interno raseljenih lica i socijalno ugroženeh kategorija stanovništva. Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda zbrinuo je u periodu od 2014. do 2018. godine ukupno 193 porodice interno raseljenih lica, a u okviru Regionalnog stambenog programa, koji se realizuje od 2015. godine, obuhvaćeno je ukupno 925 porodica izbeglih lica – rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je realizacijom tekućih projekata u maju zbrinuo još 31 porodicu interno raseljenih lica, i to tri porodice iz neformalnih centara kupovinom seoskih kuća sa okućnicom i 28 porodica dodelom paketa građevinskog materijala i stolarije. U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana grada Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će nastaviti da raspisivanjem javnih konkursa ostvaruje intenzivnu saradnju sa civilnim sektorom, koji je u mogućnosti da brzo i efikasno postigne dodatne rezultate u oblasti socijalne zaštite.

Preporuka

Otvorena Jagnjijada u Jagnjilu

Trodnevna tradicionalna manifestacija, Jagnjijada u Jagnjilu otovorena je večeras. Ova manifestacija trajaće do nedelje do …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *