sreda , 24 априла 2024
Početna / Sport / Za 30 procenata više dece u školskom sportu

Za 30 procenata više dece u školskom sportu

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prisustvovao je danas Olimpijskom danu koji se povodom Međunarodnog dana Olimpijskog komiteta tradicionalno održava u Hajd parku na Topčideru.

Nikodiejvić je istakao da je Olimpijski dan sjajna manifestacija koja se bavi promocijom sporta i da Grad Beograd daje podršku Olimpijskom komitetu Srbije u svim aktivnostima.

– Grad Beograd je opredeljen da promoviše sport, posebno onaj amaterski i školski koji je dostupan svima. U tom cilju je gradska vlast u proteklom mandatu najviše sredstava opredelila upravo za promociju školskog sporta. Rezultati su da sada 30 odsto više dece učestvuje u školskim takmičenjima nego ranijih godina – ukazao je Nikodijević.

On je podsetio da se redovno izdvajaju sredstva za sportske aktivnosti školaraca tokom zimskog i letnjeg raspusta.

– Ove godine smo za te aktivnosti, od 18. juna do 31. avgusta, odvojili blizu 25 miliona dinara, a deca će u svim beogradskim opštinama imati mogućnost da pohađaju besplatne škole plivanja, rukometa, fudbala, košarke, odbojke i stonog tenisa – naveo je predsednik gradskog parlamenta.

On je dodao da roditelji besplatne vaučere za svoju decu mogu preuzeti u gradskom Sekretarijatu za sport i omladinu dok građani Mladenovca, Lazarevca, Obrenovca i Surčina isto mogu učiniti u svojim opštinama.

– Grad Beograd će i dalje nastaviti da podržava ovakve i slične manifestacije kako sport ne bi bio privilegija samo bogatih, već dostupan svoj deci na teritoriji prestonice – zaključio je Nikodijević za Beoinfo.

Događaju je prisustvovao generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, kao i veliki broj dece, roditelja i rekreativaca.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *