sreda , 7 јуна 2023
Početna / Sport / Fudbal / Spasojević presedavao sednicom Izvršnog odbora FS Beograda

Spasojević presedavao sednicom Izvršnog odbora FS Beograda

U prostorijama Fudbalskog saveza Beograda održana je 16. po redu sednica Izvršnog odbora FSB 52. saziva. Na ovom sastanku kojim je predsedavao potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda Goran Spasojević razmatrano je petnaest tačaka dnevnog reda. Odmah nakon usvajanja zapisnika sa prethodne, 15. sednice IO FSB verifikovana je odluka Odbora za hitna pitanja kojom su klubovi koji nisu izmirili dospele obaveze prema FS Beograda suspendovani.

U centru pažnje bilo je usvajanje izveštaja takmičarskih organa i usvajanje tabela u takmičenjima FSB za prvenstvenu sezonu 2017/2018. Razmatranju ove, inače treće po redu, tačke dnevnog reda prisustvovali su komesari za takmičenje i disciplinu svih liga u nadležnosti FS Beograda. Oni su članovima IO FSB detaljnije obrazložili svoje utiske i zapažanja iz minule takmičarske sezone, a nakon razmene informacija izveštaji komesara jednoglasno su usvojeni. Time je praktično stavljena tačka na takmičarsku sezonu koja je za nama.

Članovi IO FSB su usvojili još nekoliko izveštaja koji su se odnosili na angažovanje mlađih selekcija FS Beograda. Tako su usvojeni izveštaji o učešću mlađih selekcija našeg saveza u selektivnoj Ligi regiona FSS u sezoni 2017/2018, kao i o učešću na turniru za mlađe kategorije “Pera Jocić”. Pored ovih akcija dečaka usvojen je i izveštaj o angažovanju ženskih selekcija U-13 i U-15 na turnirima ženskih regionalnih selekcija.

Pored izveštaja sa turnira na kojima su selekcije FS Beogada uzele učešće, usvojeni su i izveštaji sa dva međunarodna turnira koja Fudbalski savez Beograda organizuje. Tako je pored 16. međunarodnog turnira za mlađe pionire “Trofej Beograda 2018” FSB i ove godine bio koorganizator tradicionalnog Memorijalnog turnira “Miljan Miljanić” koji je održan od 21-25. maja u SC FSS u Staroj Pazovi. Članovi IO FSB su usvojili izveštaj o realizaciji ova dva veoma značajna takmičenja za FS Beograda.

Fudbalski savez Beograda je organizovao i sproveo edukacije za trenersku UEFA/FSS “B” i nacionalnu “C” diplomu, kao i prvi seminar za obnovu trenerskih UEFA/FSS “B” diploma. Svi ovi projekti su uspešno realizovani u FC FSB na Adi Ciganliji, a srpski fudbal je bogatiji za trideset novih “B” i pedeset i sedam “C” trenera. IO FSB je usvojio izveštaje o realizaciji ovih seminara održanih u periodu od 30. marta do 13. juna 2018. godine.

Pred IO FSB našao se još jedan izveštaj OFT FSB, i to o učešću Amaterske reprezentacije FSB na Kvalifikacionom turniru za Regionalni kup UEFA, koji je uz zadovoljstvo ponovnog angažovanja AR posle duže pauze, jednoglasno usvojen.

Po “spuštanju zavese” na sezonu 2017/2018, članovi IO FSB su odmah otvorili novi takmičarski period za 2018/2019. Usvojen je (osim Prve beogradske lige i Međuopštinske lige i OL Barajevo koji će se usvojiti na sledećem zasedanju IO FSB)  predlog sastava seniorskih i prvih i drugih liga mlađih kategorija za predstojeću takmičarsku sezonu i doneta Odluka o usvajanju predloga kalendara takmičenja ovih liga za takmičarsku sezonu 2018/2019.

U poslednjem delu ovog sastanka članovi IO FSB su usvojili predlog Komisije za futsal o formiranju lige za mlađe kategorije (U-19) u futsalu, kao i seniorske ženske lige u futsalu kao pilot projekata FSB u takmičarskoj sezoni 2018/2019. Na kraju, u članstvo FSB primljeni su FK “Umka” i ŽFK „Zvezda B“.

Preporuka

Intervju: Suzana Dmitrović-Banković direktorka Specijalne bolnice u Mladenovcu

Nova direktorka Specijalne bolnice u Mladenovcu, Suzana Dmitrović-Banković, dala je intervju za portal Infom.rs.

5 Komentari

  1. Što lažeš narod Stankoviću da je Azanjac predsedavao, vrati opštinke pare SRAM TE BILO.

  2. Što se tiče opštinskih para zaslužio sam i više nego što su mi dali, ali biće još prilika do kraja godine.

  3. Hahaha..pa Stankovicu ti si fenomenalan. Pojma covece o zivotu nemas a mislis da si nesto zasluzio. Ne znas ni novinarski deo posla, ne znas ni da snimas, a boga mi ne znas ni gramatiku. I umalo da zaboravim, kako se danas prica po gradu ne znas ni da upravljas dronom, a kako bi i znao kad nemas dozvolu i krsis zakon…Ali sve ce to Azanjac pozlatiti, ne sumnjam…

    • Dobro si proverio, Azanjac je presedavao. Novinarstvom se bavim samo 33 godine, malo li je. Za dron do 500 grama/ovaj je 430/, nije potrebna nikakva dozvola, i košta nešto preko 1000 eura, Opština mi do sada dala nešto preko 4000, tako da slobodno mogu da kupim novim. Brini ti svoju brigu. Ozbiljan je problem onih koji rešavaju tudje probleme, a ne mogu svoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *