četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / IN MEMORIAM

IN MEMORIAM

U Beogradu je preminuo Goran Bunjevčević, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda. Čovek koga su zbog velikih ljudskih kvaliteta svi poštovali, ostavio je iza sebe veliki trag kao kapiten Crvene zvezde, reprezentativac, a zatim i kao uspešni funkcioner. Fudbalska Srbija žali jer je izgubila jednog od najboljih sportskih radnika, sjajnog čoveka, velikog profesionalca, osobu koja je svojim radom i ponašanjem bila primer za sve one koji sebe vide u fudbalu.

Goran Bunjevčević je rođen 17. februara 1973. godine u Karlovcu. Imao je zapaženu fudbalsku karijeru. U mlađim kategorijama igrao je za splitski “Hajduk” i zagrebački “Dinamo”, a kasnije kao senior za beogradske klubove “BUSK” i “Grafičar”. Profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je u superligašu sa Banjice, fudbalskom klubu “Rad” za koji je igrao od 1993. do 1997. godine. Zatim prelazi u “Crvenu zvezdu” u kojoj je bio do 2001. godine. Odigrao je 169 utakmica u crveno-belom dresu, postigao je 19 golova, bio kapiten, osvojio je četiri trofeja, dva namenjena šampionu države, dva namenjena pobedniku nacionalnog kupa.

Internacionalna igračka karijera Gorana Bunjevčevića počinje u čuvenom engleskom premijerligašu “Totenhemu” za koji je u periodu od 2001. do 2006. odigrao 51 prvenstveni meč. Karijeru je završio u sezoni 2006/07. u holandskom “Den Hagu”.

Dres nacionalnog tima nosio je 16 puta. Debitovao je 1998. godine u prijateljskom meču protiv Izraela, dok je poslednju utakmicu odigrao protiv Velsa 2003. godine u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

Po završetku igračke karijere 2008. godine stekao je zvanje trenera sa UEFA “B” licencom, da bi dve godine kasnije završio edukaciju i poožio ispit za trenersku UEFA “A” licencu. Ostao je, naravnu u našem vrhunskom fudbalu i radio je kao sportski direktor FK “Crvena zvezda” od 1. decembra 2007. do 29. avgusta 2008. godine. Bio je zatim i generalni direktor FK “Zemun” u periodu od 2011. do 2014. godine. Njegovi ljudski i sportski kvaliteti doveli su ga in a funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je bio je od 1. avgusta 2016. godine. Goran Bunjevčević je bio i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda.

Komemoracija Goranu Bunjevčeviću biće održana u subotu 30. juna 2018. godine u 10:00 časova u Skupštini grada Beograda (Stari dvor), a sahrana je na Novom bežanijskom groblju u 15:00 časova.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *