petak , 19 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Mladenovac prvi po subvencijama

Mladenovac prvi po subvencijama

Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas u zgradi Gradske uprave ugovore o dodeli finansijskih sredstava u oblasti stočarstva sa 183 poljoprivrednika. Subvencije se dodeljuju za nabavku priplodnih junica, umatičenih ovaca i koza, a za ovu namenu opredeljeno je 50 miliona dinara.

– Najveći broj subvencija dobila je opština Mladenovac, zatim Lazarevac i Obrenovac. To nam je pokazatelj gde je stočarstvo razvijeno. Ove godine smo prvi put opredelili subvencije za nabavku umatičenih ovaca i koza i to smo uradili na osnovu zahteva poljoprivrednika. U ovoj godini opredeljeno je 180 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi, dok je 2017. bilo izdvojeno 120 miliona dinara, a 2016. godine 40 miliona dinara – objasnio je Veličković.

Prema njegovim rečima, trend rasta subvencija u poljoprivredi je iz godine u godinu sve veći.

–  Gledaćemo da to naredne godine bude znatno više i da zadovoljimo sve one koji konkurišu na naše javne pozive. Poljoprivreda je veoma važna za naš grad. Beograd ima veoma razvijenu poljoprivredu, na teritoriji grada ima 230.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega 150.000 hektara obradive površine. Mi svake godine pre raspisivanja javnih poziva obiđemo sve opštine, uglavnom rubne, i razgovaramo sa poljoprivrednicima o njihovim potrebama i načinima kako možemo da im pomognemo – naglasio je sekretar.

Grad Beograd, naveo je Veličković, ima oko 33.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a pravo na dodelu podsticjanih sredstava može ostvariti nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *