petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Izgradnja pešačko-kolskog mosta u Koraćici

Izgradnja pešačko-kolskog mosta u Koraćici

Gradska opština Mladenovac finansira izgradnju betonskog pešačko-kolskog mosta na potoku Veliki bunar u Koraćici. Vrednost posla je 1.800.000 dinara. Most povezuje zaseok sa petnaestak kuća sa ostalim delom Koraćice i putem za Mladenovac.

Kako je rekao Vladan Glišić, predsednik gradske opštine Mladenovac, most se gradi na potoku Veliki bunar koji se nastavlja na potok u Pavlovcu. Radi se o potoku koji prilikom obilnijih padavina nosi veliki količine vode i mulja.

– Građani ovog poteza MZ „Koraćica“, gde ima oko 15 kuća sa dosta dece, obratili su nam se sa potrebom da rešimo ovaj višedecenijski problem izgradnje mostića preko ovog bujičnog potoka. Vrednost radova je 1.800.000 dinara sa PDV-om, a investitor je opština Mladenovac. Izvođač je firma iz Smederevske Palanke koja je dobila posao na tenderu. Urađen je projekat, dobijene su sve saglasnosti i dozvole. Cilj nam je bio da izađemo u susret građanima Koraćice i napravimo most koji će ih dosta služiti i biti bezbedan kako za pešake, tako i za traktore i kamione.

Ovi ljudi će posle dugog vremena dobiti pravu vezu sa ostalim delovima Koraćice i opštinom Mladenovac. Stručne ekipe Investicionog odeljenja su pravile projekat zajedno sa projektantskim kućama koje se bave ovom tematikom i došli smo do zaključka da kada su bujični potoci u pitanju važno je da napravimo stabilne mostiće. Takođe su nam se obratili i građani Velike Ivanče gde na Milatovici postoji mali most i u planu je da po završetku ovog posla opredelimo sredstva za izgradnju tog mostića pošto je projekat završen – rekao je Glišić.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *