subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Čišćenje kanalizacione mreže u ulici Braća Badžak
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čišćenje kanalizacione mreže u ulici Braća Badžak

 

Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ i JKP „Mladenovac“ obavljaju snimanje i čišćenje kanalizacione mreže na potezu ulice Braće Badžak. Na terenu je specijalno višenamensko vozilo beogradskog preduzeće koje snima unutrašnjost cevi i otkriva sva zagušenja mreže u cevima prečnika 250 i 500 mm.

Prema rečima Vladete Lučića, direktora JKP „Mladenovac“, posao je započet sa jedne od najnižih visinskih tačaka, u ulici Braće Badžak, gde se posle obimnih padavina skupljaju velike količine vode.

– Nalazimo se u ulici Braće Badžak gde se vrši ispiranje i čišćenje kanalizacione mreže prečnika 500 i 250 milimetara. Kako naše preduzeće nema opremu za ovaj posao, uspostavili smo poslovno – tehničku saradnju sa „Beogradskim vodovodom i kanalizacijom“. Ovim putem se zahvaljujem generalnom direktoru Draganu Đorđeviću što nam je izašao u susret i posalo specijalno vozilo kako bi smo mogli kvalitetno da izvršimo radove.

Radi se o najmodernijem vozilu koje ima u sebi i kameru koja snima unutrašnjost kanalizacione mreže tako da mogu da se vide problemi koji su nastali i obavi čišćenje ali i da se posle čišćenja vidi kvalitet obavljenih radova.

Izabrali smo ulicu Braće Badžak jer ovde posle obimnih padavina imamo najviše problema. Hteli smo da proverimo da li su cevi atmosferske kanalizacije čiste, da nema skrivenog zagušenja koje nismo mogli našim vozilom da otkrijemo, tako da smo krenuli od najkritičnijih tačaka i u narednim danima ćemo vršiti ispiranje mreže. Sa obzirom da dolazi jesenje vreme i kišni period mislimo da će posle toga kanalizacija mnogo bolje funkcionisati – kaže Lučić.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *