ponedeljak , 15 jul 2024
Početna / Poljoprivreda / Dani voća u Duboni

Dani voća u Duboni

Voćari iz Dubone izložili su svoje proizvode na manifestaciji „Dani voća“ koja se po osmi put organizovala u ovom selu. Tradicionalnu revijalnu izložbu voća organizovalo je Udruženje voćara i vinogradara uz podršku gradske opštine Mladenovac.

Izlagačima i posetiocima obratio se predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji je i otvorio ovu tradicionalnu manifestaciju.

– Dragi prijatelji, drago mi je da sam danas u vašem društvu i da smo se sreli jednim lepim povodom kada voćari iz Dubone obeležavaju kraj uspešne sezone. Dubona je prestonica voćarstva, ne samo u Mladenovcu već sigurno i u široj okolini. Drago mi je da ima sve više voćara koji se udružuju i tako nastupaju na tržištu, kao i što je svake godine sve više mladih koji se odlučuju da im voćarstvo bude osnovno zanimanje.

Nadam se da ćemo se i ubuduće družiti na ovakvim manifestacijama, a ne samo kada nas muka natera kao što je to bilo prošle godine kad vam je grad oštetio voće. Uspeli smo tada da obezbedimo sredstva za nadoknadu štete i mislim da smo dokazali da je opština uz svoje građane i kad im je teško.

Nadam se da ćemo svake godine imati sve više hektara pod voćem i sve više hladnjača, a verujem da će uskoro biti prepoznati potencijal koji imate i da će ovde ili u okolini biti izgrađena fabrika za preradu voća. Što se tiče opštine, mi ćemo vam uvek pomoći i izaći u susret – rekao je Glišić.

U kulturnom delu programa nastupili su KUD „Šumadija“ iz Vlaške i KUD „LJubomir Ivanović Gedža“ iz Kovačevca. Kao i prethodnih godina, izloženo voće biće poklonjeno Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju u Mladenovcu.

altalt

Preporuka

Turnir u Velikoj Ivanči, prijavljivanje do petka

Prijavljivanje ekipa za turnir u malom fudbalu u Velikoj Ivanči, koji se igra 10 put, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *