subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Dva bunara za 12-15 litara u sekundi

Dva bunara za 12-15 litara u sekundi

Na izvorištu Brestovica u Kovačevcu privodi se kraju izgradnja bunara kapaciteta pet do šest litara u sekundi.

Ovo je drugi novi bunar izgrađen ove godine čime će se ukupna proizvodnja vode povećati za deset odsto. Radove vredne oko 10.000.000 dinara finansira grad Beograd, a izvođač posla je JKP „Mladenovac“. Prema rečima Vladete Lučića, direktora JKP „Mladenovac“ bunar u Kovačevcu će biti na 140 metara dubine i biće priključen na sistem za 15 dana. Lučić je istakao da su ove godine izgrađena dva bunara što je 12 do 15 litara u sekundi, odnosno deset odsto više vode.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da su sredstva za izgradnju bunara dobijena od grada Beograda.

– Na inicijativu gradske opštine Mladenovac i zahvaljujući gradskoj Direkciji dobili smo još jedan bunar. Količina vode biće 5 do 6 litara u sekundi, a vrednost bunara sa opremanjem je oko 10.000.000 dinara što finansira grad Beograd. Sve ovo doprinosi boljem vodosnabdevanju naših građana. Napomenuo bih da će kopanjem ovog bunara meštani u Kovačevcu biti bolje snabdeveni vodom. Projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Kovačevcu je i izgradnji i nadam se da ćemo već sledeće godine krenuti u realizaciju – rekao je Glišić. On je dodao da je komunalno preduzeće angažovano na sanaciji zemljanih puteva i na izgradnji četiri kilometra kanalizacione mreže u MZ „Selters“, poslu vrednom 24 miliona dinara.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *