petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Otvoreno pet Lidl marketa u Beogradu

Otvoreno pet Lidl marketa u Beogradu

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovali su jutros svečanom otvaranju lanca marketa „Lidl” na Zvezdari. Zajedno sa Tomasom Šibom, ambasadorom Nemačke u Srbiji, obišli su objekat u Ulici Vojislava Ilića, gde je i priređena svečana ceremonija otvaranja ove nemačke firme.

Širom Srbije, danas je otvoreno još 16 marketa, a u Beogradu građani mogu da kupuju na pet lokacija.

– „Lidl” je investirao u Srbiju 205 miliona evra i zaposlio 1.553 radnika. Imao sam prilike da razgovaram sa radnicima, oni su nasmejani i zadovoljni. Nadaju se da će moći da napreduju, obezbede budućnost za sebe i svoju decu – rekao je Vučić na otvaranju.

Predsednik Srbije je podsetio da je u rad „Lidla” uključeno 200 naših firmi i da će se na policama ovog lanca širom sveta naći naši najkvalitetniji proizvodi.

– Ovo nije obična prodavnica, ovo je nešto malo važnije. Zemlja sa takvom ponudom u maloprodaji građanima pruža i izbor da mogu da biraju jeftino, a kvalitetno. Istovremeno, mnogo toga možemo da naučimo od „Lidla”, posebno u organizaciji rada, logistici i modernom načinu vođenja posla, ne samo trgovinskih lanaca – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao na značaj nemačkih investicija, istakavši da u nemačkim kompanijama u Srbiji radi oko 50.000 ljudi.

– Sa Nemačkom imamo najveću trgovinsku razmenu. Zahvaljujući njihovim investicijama i fabrikama imamo jednu od najbržih rastućih ekonomija u Evropi. Molim vas da podržite dalji dolazak nemačkih investitora, a mi ćemo omogućiti najbolje uslove za njihov dolazak i opstanak – zaključio je predsednik Srbije.

Prisutnim građanima obratio se i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić. On je istakao da je sjajna vest otvaranje „Lidla” u Srbiji.

– Sa ovom nemačkom kompanijom dolazi i dobar kvalitet, dobre cene i nova radna mesta. Naša želja je da svaka opština u Beogradu ima „Lidl”. Sada ih u Beogradu imamo pet, do kraja godine će u prestonici Srbije biti otvorena i šesta, dok će sledeće godine glavni grad imati sedam „Lidl” prodavnica – rekao je Radojičić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić podsetio je da je prvi novinski tekst o tome da kompanija „Lidl” planira da dođe u Srbiju objavljen 2007. godine, te da se posle 10 godina u Srbiji otvara prvi savremeni diskontni lanac.

– Otvaranje „Lidl” prodavnica znači mnogo za naše potrošače. Zbog veće konkurencije će imati veću mogućnost izbora, samim tim očekuje se borba među trgovcima za kupce, potrošače, tako da moraju nuditi pristupačnije cene i kvalitetniju uslugu – kazao je Ljajić.

U Srbiji posluje oko 400 nemačkih kompanija u kojima radi 50.000 ljudi, a od 2000. godine te firme su investirale oko dve milijarde evra.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib rekao je da je „Lidl” dobar primer za šta se nemačke firme zalažu u Srbiji,  a to je održiv i promišljen pristup poslovanja. On je istakao da će Nemačka i dalje biti pouzdan i pošten partner Srbije na njenom putu ka EU.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *