subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / LAP za rome i romkinje
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LAP za rome i romkinje

Predstavnici Stalne konferencije gradova i opštine (SKGO) i Lokalnog koordinacionog tela za socijalno uključivanje Roma i Romkinja održali su prvu u seriji radionica posvećenih izgradi Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji opštine Mladenovac (LAP).

Lokalno koordinaciono telo za socijalno uključivanje Roma i Romkinja zaduženo je za sprovođenje mera javne politike usmerenih na poboljšanje položaja Roma i Romkinja koji borave na teritoriji opštine Mladenovac kao i na izradi Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje.

Koordinator ovog tela je Suzana Vasić, član Veća gradske opštine Mladenovac, pozdravila je prisutne i upoznala učesnike da je osim ovog projekta u toku i projekat koji se sporovodi u saradnji sa GIZ-om. Ona je rekla da će se za LAP izdvojiti 12.000 evra dobijenih na osnovu sporazuma o saradnji u okviru Komponente 1 Programa „Podrška EU inkluziji Roma Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji sprovodi SKGO, a finansira Evropska unija.

altIvana Maksić iz SKGO-a iznela je najvažnije informacije o programu i njegovim ciljevima. Usledila je prezentacija Marine Simeunović (SKGO), ekspertkinje za inkluziju Roma o značaju ovog procesa na lokalnom nivou i važnosti učešća predstavnika romske zajednice u procesu kreiranja LAP-a dok je ekspertkinja za LAP, Vanesa Belkić (SKGO), upoznala prisutne sa prethodnim iskustvima u ranijim procesima izrade strateških dokumenata.

Sastanku su članovi Radnog tima za izradu LAP-a za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji opštine Mladenovac i to Suzana Vasić, koordinator, Anđelka Milovanović, načelnik Službe za budžet i finansije, Katarina Stevanović, načelnik Odeljenja za građevinske i komunalne poslove, Mirela Pajić, načelnik Odeljenja za imovinsko pravne i stambene poslove i poslovni prostor, Jasmina Čabrilo, direktor OŠ „Kosta Đukić“, Jovana Ilić, direktor PU „Jelica Obradović“, Gorjana Grčić, direktor Gradskog centra za socijalni rad – Odeljenje Mladenovac, Željko Selimović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Mladenovac, Darko Stojanović, zamenik direktora Doma zdravlja Mladenovac, Ivan Soskić, predsednik Udruženja „OKO“, Miroslav Aleksendrić iz Službe za poslove organa gradske opštine Mladenovac kao i predstvnici Policijske stanice Mladenovac i JKP „Mladenovac“.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *